Rugsėjo–lapkričio mėnesiais „Vilniaus baldai“ grupės pardavimai siekė 28,435 mln. eurų. Tuo pačiu laikotarpiu prieš metus pardavimai sudarė 26,847 mln. eurų.

Grupės pirmojo ketvirčio grynieji nuostoliai buvo 0,579 mln. eurų, tai yra 70 proc. mažiau nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, kai grynieji nuostoliai sudarė 1,903 mln. eurų. Šių finansinių metų pirmojo ketvirčio EBITDA sudarė 0,992 mln. eurų. Laikotarpio prieš metus EBITDA buvo neigiama ir siekė –0,251 mln. eurų.

„Situacija rinkose, pasaulinė paklausa kol kas išlieka neapibrėžta, todėl pirmąjį finansinių metų ketvirtį 6 proc. augusius pardavimus vertiname kaip stabilius, atspindinčius sėkmingas bendrovės pastangas suvaldyti išorinių veiksnių poveikį. Taip pat fiksuojame stabilų pelningumo rodiklių gerėjimą, kuriam didelės įtakos turėjo persikėlimas į naują gamyklą.

Dėl veiklos sutelkimo vienoje vietoje galėjome reikšmingai sumažinti sąnaudų bazę, patobulinti procesus ir taip padidinti efektyvumą“, – sako AB „Vilniaus baldai“ generalinis direktorius Jonas Krutinis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją