„Šie metai yra nuostolingi daugumai investuojančiųjų ir tai yra natūralu vertinant geopolitinę ir ekonominę pasaulio aplinką bei rinkose atliekamus veiksmus, siekiant suvaldyti situaciją. Analogišką nuvertėjimą patiria ir dalis „Invaldos INVL“ investicijų“, – pranešime teigė „Invaldos INVL“ prezidentas Darius Šulnis.

„Invalda INVL“ nurodo, kad jos nuosavas kapitalas rugsėjo pabaigoje siekė 98 mln. eurų, arba 8,28 euro akcijai – šie rodikliai buvo atitinkamai 19,2 proc. ir 19,8 proc. mažesni nei 2021 metų pabaigoje.

Grupės įmonių valdomas klientų turtas rugsėjo pabaigoje siekė 1,75 mlrd. eurų ir buvo 9 proc. didesnis nei 2022 metų pradžioje (1,609 mlrd. eurų) dėl papildomai pritrauktų klientų lėšų, nors investicijų vertė per devynis mėnesius ir sumažėjo 163,1 mln. eurų.

„Invaldos INVL“ pajamos iš investicijų valdymo ir gyvybės draudimo verslo operacinės dalies, t. y., klientų patikėtų lėšų valdymo, per šių metų tris ketvirčius sudarė 13,1 mln. eurų ir, palyginti su atitinkamu laikotarpiu pernai, padidėjo 25,4 proc.

Investicijų valdymo ir gyvybės draudimo verslas, įskaitant investicijų dalį į INVL valdomus kolektyvinio investavimo subjektus, patyrė 2,8 mln. eurų ikimokestinio nuostolio, kai tuo pačiu 2021 metų laikotarpiu uždirbo 6,3 mln. eurų ikimokestinio pelno.

„Invalda INVL“ įmonės Lietuvoje ir Latvijoje turi daugiau kaip 290 tūkst. klientų ir valdo 1,7 mlrd. eurų turto.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją