Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) spalio 26 dieną iš dalies patenkino bendrovės skundą ir įpareigojo tarybą panaikinti 2020 metų gruodžio pabaigoje dėl „Latvijas tilti“ priimtą neviešą nutarimą.

Pasak LVAT atstovės Neringos Lukoševičienės, uždarame posėdyje bylą nagrinėjęs teismas „Latvijas tilti“ skundą tenkino iš dalies – pakeitė Vilniaus apygardos administracinio teismo 2021 metų kovą priimtą sprendimą ir jo rezoliucinę dalį.

Kaip BNS teigė Konkurencijos tarybos pirmininko pavaduotoja Irma Urmonaitė, LVAT sprendimas susijęs su tarybos 2021 metais nutrauktu tyrimu dėl galimų draudžiamų susitarimų rekonstruojant Klaipėdos uosto krantines.

Anot jos, ginčas kilo dėl to, kad taryba, atlikdama tyrimą, atsisakė kai kurią jo metu surinktą informaciją pripažinti komercine paslaptimi. Šis nutarimas buvo apskųstas teismui.

„Pastarasis teismas (LVAT – BNS) nurodė, kad Konkurencijos taryba, priimdama nutarimą atsisakyti tam tikrą informaciją laikyti komercine paslaptimi, savo sprendimą nepakankamai išsamiai motyvavo. Šia apimtimi LVAT tenkino pareiškėjo skundą ir iš Konkurencijos tarybos priteisė bylinėjimosi išlaidas“, – komentare BNS sakė I. Urmonaitė.

Tyrimą taryba pradėjo 2018 metų rugsėjį, gavusi iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) informacijos, kuri leido įtarti, kad „Latvijas tilti“ ir BMGS bei Lietuvos bendrovės „Hidrostatyba“ ir „Borta“, dalyvaudamos Klaipėdos uosto krantinių ir kitų objektų statybos viešuosiuose pirkimuose, galėjo sudaryti draudžiamą susitarimą.

2021 metų birželį tyrimas buvo nutrauktas, nes teismas įpareigojo Konkurencijos tarybą nenaudoti jai STT perduotos ikiteisminio tyrimo medžiagos.

„Latvijas tilti“ viena ar su partneriais yra gavusi dešimčių milijonų eurų vertės Klaipėdos uosto užsakymų. Be darbų uoste, ji statė Panemunės-Sovetsko aplinkkelį, Geležinio vilko estakadą Vilniuje ir kitus projektus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją