Preliminarios pajamos už „Ignitis gamybai“ priklausančio Elektrėnų komplekso teikiamą rezervo paslaugą sudarys apie 12,5 mln. eurų, o už bendrovės teikiamą izoliuoto darbo paslaugą – apie 20 mln. eurų, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė „Ignitis grupė“.

„Pasirašytos sutartys – tai mūsų nuoseklaus darbo efektyvinti veiklą įvertinimas. Tai taip pat įrodymas, kad mūsų turtas yra patikimai prižiūrimas, o senieji Elektrėnų blokai ir šiandien sėkmingai konkuruodami rinkoje gali užtikrinti tokias svarbias šalies energetinio saugumo paslaugas”, – pranešime žiniasklaidai sakė „Ignitis gamybos“ vadovas Rimgaudas Kalvaitis.

Su „Litgrid“ pasirašytos sutartys garantuos, kad sutrikimų, avarijų ir izoliuoto darbo atvejais Elektrėnų komplekso blokai bus prieinami ir techniškai pasirengę patiekti trūkstamą elektros energijos kiekį Lietuvos vartotojams bei užtikrinti sistemos patikimumą bei elektros kokybę. „Ignitis gamybos“ teikiamos paslaugos taip pat garantuos Lietuvai ir didesnį energetinį saugumą bei mažesnę priklausomybę nuo kaimyninių elektros energetikos sistemų.

Pagal sudarytas sutartis, jei sutriktų jungčių darbas arba dėl avarijos atsijungtų didieji generacijos šaltiniai, bus naudojamas tretinis aktyviosios galios rezervas, kurį 2022 metais 519 MW galia užtikrins Elektrėnų komplekso 7-ojo ir 8-ojo blokų generatorių galios. Situacijos, jei dėl nenumatytų priežasčių Lietuvos elektros energetikos sistema turėtų dirbti izoliuotu avariniu režimu atveju, patikimą bei kokybišką izoliuoto darbo režimą 372 MW galios apimtimi užtikrinti padės kombinuoto ciklo ir 8-asis blokai.

„Ignitis gamybos“ valdomų elektrinių bendra veikiančių elektros gamybos įrenginių galia yra 2055,8 MW, iš kurių Elektrėnų komplekso – 1055 MW, Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės – 900 MW ir Kauno hidroelektrinės – 100,8 MW.

Ignitis grupės“ akcijos kotiruojamos biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją