Grynasis pelnas, tenkantis įmonei, didėjo 2,5 karto iki 3,7 mln. eurų. Konsoliduotas pelnas prieš palūkanas, mokesčius ir nusidėvėjimą (EBITDA) siekė 13,4 mln. eurų – 46 proc. daugiau, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė įmonė.

„Linas Agro Group“ Finansų direktoriaus Mažvydo Šileikos teigimu, pajamas didino didesni tradicinių produktų – kviečių, rapsų ir miežių – pardavimai, taip pat išaugusi prekyba žaliavomis pašarams.

Tuo metu paukštininkystės veiklos pajamos mažėjo 9 proc. iki 35 mln. eurų, verslas nebuvo pelningas.

COVID-19 pandemija ir su ja siejami laisvo žmonių ir prekių judėjimo apribojimai kontinente smarkiausiai paveikė grupės paukštininkystės verslą. HORECA sektorius pagrindinėse grupės rinkose Baltijos ir Skandinavijos šalyse finansinių metų pradžioje neatsistatė iki ankstesnio lygio, o antrą finansinių metų ketvirtį vėl buvo uždarytas beveik visose šalyse“, – teigė M. Šileika.

Anot jo, dėl tai lėmė paukštienos perprodukciją visoje Europos Sąjungoje ir kritusią jos kainą. Didelio šios veiklos atsigavimo šiais finansiniais metais jis neprognozuoja.

„Linas Agro Group“ per šešis mėnesius iš viso pardavė 1,7 mln. tonų produkcijos – 55 proc. daugiau. Prekybos grūdais, aliejinėmis sėklomis ir žaliavomis pašarams pajamos per metus augo 73 proc. iki 351 mln. eurų, o veiklos pelnas siekė 0,9 mln. eurų ir buvo 55 proc. mažesnis.

Prekių ir paslaugų žemdirbiams verslo pajamos augo 19 proc. iki 83 mln. eurų, veiklos pelnas – 132 proc. iki 4,3 mln. eurų. Sėklų ir augalų priežiūros priemonių pardavimai augo atitinkamai 10 proc. ir 30 proc., trąšų pardavimai išliko tame pačiame lygyje, žemės ūkio technikos pardavimai augo 46 proc., o pajamos iš grūdų paruošimo bei fermų įrengimo projektų – 2 kartus.

Žemės ūkio bendrovės užaugino 32 proc. daugiau augalinės produkcijos ir pagamino 1 proc. daugiau pieno. Jų pardavimo pajamos išaugo 21 proc. iki 20 mln. eurų.

Grupės finansiniai metai prasideda liepos 1 dieną.

„Linas Agro Group“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)