„Ikea“ parduotuvę Vilniuje valdanti „Felit“ valstybės paramos prastovų kompensavimui prašė tik už kovo mėnesį.

„Gauta paramos suma buvo 10,4 tūkst. eurų“, – sakė „Ikea“ mažmeninės prekybos vadovas Baltijos šalims Johannesas R. Johannessonas.

Jis pridūrė, kad gautą kompensaciją už prastovas nusprendė valstybei grąžinti ir nebesikreipti papildomos paramos. Parama valstybei buvo grąžinta gegužės viduryje.

„Šis sprendimas priimtas atsižvelgiant į „Ikea“ veiklos rezultatus karantino metu ir po jo: uždarius parduotuvę ženkliai augo elektroninė prekybą, o parduotuvę atidarius, tiek lankytojų skaičiaus, tiek apyvartos dinamika viršijo pradines prognozes.

Balandį dirbo tik kas antras „Ikea“ darbuotojas. Visi likusieji buvo prastovose, kasmetinėse atostogose, turėjo nedarbingumo pažymėjimą. Po parduotuvės atidarymo, per gegužę iki karantino pabaigos, visi darbuotojai palaipsniui sugrįžo į savo darbo vietas.

Paskelbus karantiną, „Ikea Lietuva“ pateko į įmonių, nukentėjusių nuo COVID-19 sąrašą, kurioms buvo suteikta galimybė atidėti „Sodros“, gyventojų pajamų, pridėtinės vertės ir kitų mokesčių mokėjimą. Atidėti „Ikea Lietuva“ mokesčiai (3 mln. eurų) buvo sumokėti gegužės pabaigoje“, – sakė J. R. Johannessonas.

„Sodros“ duomenimis, birželio 30 dieną „Felit“ turėjo 587 darbuotojus, kuriems gegužę mokėtų bruto atlyginimų mediana buvo 1079,19 euro (apie 715 eurų neto).

Johannesas Johannessonas

Grįžo sparčiau nei tikėjosi

„Ikea Industry Lietuva“ generalinė direktorė Inga Urbonavičiūtė sakė, kad pandemijos laikotarpiu įmonės veikla smarkiai nukentėjo dėl užsakymų trūkumo ar, kai kuriais atvejais, dėl visai jų nebuvimo.

„Ikea Industry Lietuva“ (jungianti plokštės ir baldų gamyklas) – ne išimtis. Plokščių gamyklos veikla buvo laikinai sustabdyta, baldų gamykla veikė nepilnu pajėgumu. Tuo metu „Ikea Industry Lietuva“, kaip ir kiti „Ikea Industry“ padaliniai kreipėsi dėl Vyriausybės paramos ir finansinės pagalbos. Tuo metu tai buvo teisingas sprendimas.

Šiandien turime daug geresnį vaizdą apie pandemijos poveikį mūsų verslui. Galime pradėti darbus anksčiau nei planuota ir daug didesniu tempu nei iš pradžių tikėjomės. Todėl „Ikea Industry“ nusprendė grąžinti iš Vyriausybės gautas lėšas“, – sakė I. Urbonavičiūtė.

Įmonė grąžino 5353 eurus.

Birželio 30 dieną „Ikea Industry Lietuva“ turėjo 732 darbuotojus, kuriems gegužę mokėtų bruto atlyginimų mediana buvo 1268,70 euro (apie 822 eurai neto).

Dainius Smailys

Yra kam reikia labiau

„Švyturys-Utenos alus“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos direktorius Dainius Smailys nurodė, kad įmonė grąžino apie 9,3 tūkst. eurų.

„Mes įvertinome savo finansinę ir ekonominę situaciją, nusprendėme, kad Lietuvoje yra įmonių, kurios nuo viruso nukentėjo labiau, kurioms subsidijų reikia labiau nei mums“, – sakė jis.

Pašnekovas paaiškino, kad situacija stabilizavosi.

„Matome, kad alaus rinka parduotuvėse smarkiai nesikeitė. Šiek tiek įtakos turėjo tai, kad 2,5 mėnesio buvo uždarytos visos kavinės ir barai. Tai yra apie 20 proc. mūsų verslo.

Kadangi patys liūdniausi scenarijai nepasitvirtino ir jau gegužę jie pradėjo veikti, mūsų įmonės veikla irgi normalizavosi.

Matome, kad kažkokių didelių nuostolių turbūt nepatirsime. Aišku, jei nebus antros ar trečios bangos. Todėl nusprendėme grąžinti valstybei pinigus“, – „Delfi“ sakė D. Smailys.

Birželio 30 dieną „Švyturys-Utenos alus“ turėjo 341 darbuotoją, kuriems gegužę mokėtų bruto atlyginimų mediana buvo 1939,70 euro (apie 1203 eurai neto).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)