Premjeras paskelbė, kad antradienį subsidijos labai mažoms įmonėms, turinčioms iki 9 darbuotojų, turi pasiekti dar beveik 10 tūkst. įmonių, jų vertė – 26 mln. eurų. Iš viso parama jau būtų pasiekusi beveik 17 tūkst. įmonių ir išmokėta būtų beveik 37 mln. eurų.

„Premjeras pasidžiaugė tuo, kad mažoms įmonėms parama pradėjo būti teikiama. Turint omenyje, kad jau yra du mėnesius besitęsianti krizė, džiaugtis po dviejų mėnesių, kad bent jau mažosios įmonės gauna (paramą – ELTA), gal yra šiek tiek per mažai. Norėtume didesnių rezultatų. Bendras kiekis paramos, kuri buvo pažadėta ir Seimo patvirtinta, yra išdalinta labai nedaug. Tai ta parama efektyviai nėra pasiekusi verslo“, – žurnalistams Seime antradienį sakė G. Landsbergis.

Vyriausybė, panašu, bando praslysti pro labai siaurą durų tarpelį. Jiems arba pavyks ir atsigaunančios pasaulio rinkos, kurios dar neturi jokių atsigavimo ženklų, staiga pradėtų kelti ir Lietuvos ekonomikos laivą, arba yra tikimybė, kad mes pradėsime matyti gana didelius atleidimus ir didėjančias eiles Užimtumo tarnyboje“, – kalbėjo TS–LKD lyderis.

Kovo 16 dieną Seime patvirtintas ekonomikos skatinimo planas kuriame, siekiant užtikrinti valstybės iždo likvidumą, numatyta Vyriausybei skolintis papildomai 5 mlrd. eurų. Kovo 17 dieną Seimas padidino Vyriausybės grynojo skolinių įsipareigojimų pokyčio limitą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)