Lietuvoje šiuo metu daug ko trūksta, kalbant apie šios situacijos sprendimą, bet vienas iš tų dalykų, kurių trūksta, yra aiškumo, tikslaus plano, kada Vyriausybė planuoja kokias ekonomines veiklas išlaisvinti“, – „Žinių radijui“ sakė ekonomistas.

„Verslui, planuojančiam savo veiklą, reikėtų matyti ne tiesiog pažadą, kad „pasvarstysime apie antrą etapą“, bet labai aiškiai sudėliotą kalendorių, kada galima tikėtis atnaujinti veiklą. Be abejonės, visi supranta, kad tas planas gali pasikeisti, bet planas turi būti, net jei jis gali pasikeisti“, – tęsė N. Mačiulis.

Jo teigimu, kelia nerimą ir aiškių atsakymų trūkumas dėl to, kada bus atidaryti vaikų darželiai.

„Man labiausiai šiuo metu trūksta atsakymų, kada pradės veikti vaikų darželiai, mokyklos. Apie tai visiškai mažai kalbama, lyg būtų nesvarbu“, – sakė ekonomistas.

Vyriausybė trečiadienį pritarė pirmajam karantino priemonių švelninimui.

Vyriausybės nutarimo projekte teigiama, kad turėtų būti užtikrinamas ne mažesnis nei 10 kvadratinių metrų vienam pirkėjui tenkantis prekybos plotas arba vienu metu aptarnaujamas ne daugiau nei vienas pirkėjas.

Pabrėžiama, kad turėtų būti nustatytos būtinos visuomenės sveikatos saugos, higienos, darbuotojų ir pirkėjų aprūpinimo būtinosiomis asmens apsaugos priemonėmis sąlygos.

Šie reikalavimai būtų taikomi ir kitoms stacionariose paslaugų teikimo vietose teikiamoms paslaugoms, kurių metu būtinas ne ilgesnis nei 20 minučių tiesioginis kontaktas su paslaugų gavėju.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)