Seimo nariai Andrius Palionis ir Valius Ąžuolas siūlo nustatyti tokius pareiginės algos koeficientus: komisijos pirmininkui – 18, komisijos nariams – 17.

Pagal šiuo metu galiojantį teisinį reguliavimą komisijos pirmininko pareiginės algos koeficientas siekia 12, komisijos narių – 9,5.

Kaip teigia projekto rengėjai, komisijos nario pareigybė yra mažiau patraukli ir dėl kitų apribojimų ir reikalavimų, kurie tapo dar griežtesni. Komisijos nario veiklos laikotarpis, skirtingai nei valstybės tarnautojams ir kitų ikiteisminių komisijų nariams, yra apribotas kadencijos laikotarpiu (nuo šiemet kadencija nuo šešerių metų sutrumpinta iki ketverių metų), kuris negali viršyti dviejų kadencijų.
Pagal esamą situaciją komisijos nario atlyginimas atitinka specialisto (komisijos nario padėjėjo, kurio koeficientas yra 9,45) atlyginimą.

Komisijos nario atlyginimas sudaro 55 proc. apygardos administracinio teismo teisėjo atlyginimo ir 59 proc. Lietuvos administracinių ginčų komisijos nario atlyginimo.

Pasak projekto rengėjų, jau dabar yra susidariusi situacija, kai komisijos narys, kuris neturi darbinio stažo valstybės tarnyboje, uždirba mažesnį atlyginimą už jam padedančio padėjėjo. Nuogąstaujama, kad ilgainiui gali susidaryti situacija, kai į komisijos narius nepretenduos aukštą kvalifikaciją mokesčių srityje turintys asmenys, tai lems nekokybišką bylų nagrinėjimą ikiteisminėje grandyje.

Įstatymo projekto įgyvendinimui, preliminariais skaičiavimais, vieniems biudžetiniams metams reikės skirti papildomai 87 tūkst. eurų (85,7 tūkst. eurų darbo užmokesčiui ir 1244 eurus darbdavio socialinio draudimo įmokoms). Atitinkamai trejiems biudžetiniams metams reikės skirti papildomai 261 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)