Krovinių pervežimo paslaugas teikiantis vyras dar ilgai nepamirš to momento, kai atidaręs sunkvežimio krovinių skyrių išvydo ilgesnį nei 18 cm ilgio vorą.

Šis voras medžiotojas, dar vadinamas Australijos ilgakoju, yra tokio dydžio kaip pusės litro vandens buteliukas. Tokie vorai yra ištvermingi ir tai įrodo ne pati lengviausia kelionė, kurią teko iškęsti nariuotakojui, mat ant krovininio konteinerio į JK jis keliavo ilgiau nei 3 mėnesius ir įveikė 16 000 km.

Pavojingesnis už Tarantulą

„Britannia Movers International“ vadybininkas Dave'as Aldridge‘as BBC sakė, kad šį krovinį buvo paskirta iškrauti 3 vyrams. Vos tik pradėjus darbus, vienas 51-erių vyras spruko nuo krovinio kelis šimtus metrų kaip įmanydamas greičiau, tačiau niekas nesuprato, kas nutiko.

Tik vėliau paaiškėjo, kad čia, ant jūrinio konteinerio viršaus, tūnojo pūkuotas voras. Vadybininkas pasakojo, kad nepabūgęs išsitraukė pietų dėžutę ir sugavo nesipriešinantį bei išsekusį vorą.

Gyvūną vyras parvežė namo parodyti savo dukrai, o vėliau atidavė gyvūnų prieglaudai, kad nariuotakoju būtų deramai pasirūpinta.

Šie vorai paprastai užauga iki 30 cm ilgio, tad vyrams pasisekė, kad jie pamatė tik jaunėlį. Įprastai vorai labai greitai laksto, pagrindinis jų tikslas – medžioti.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.