Sauliaus Jovaišas pristatydamas savo svečią sakė, kad jis įdomus tuo, kad šį tą savo gyvenime pakeitė. „Aš esu buvęs mokslininkas. Tada tapau vadovu. O dabar esu startup'eris“, - suintrigavo pašnekovas.

P. Japertas buvo tarptautinės kompanijos Vilniaus padalinio vadovas. Moderiniųjų technologijų įmonė kūrė programinę įrangą farmacijos kompanijoms.

„Mes kūrėme programinę įrangą, skirtą pagerinti, pagreitinti, patobulinti vaistinių medžiagų kūrimą. <...> Aš ten patekau, kai daktaras Alanas Petrauskas atėjo į universitetą ir ieškojo chemikų, kurie nenorėjo laboratorijoje trintis. O kadangi mano abi rankos kairios, tai aš buvau tinkama medžiaga tam startuoliui“, - juokdamasis prisimena pašnekovas.

Pradėję kaip startuoliai po 7-8-erių metų prisijungė prie didesnės kompanijos. Šis susijungimas vyko prieš pat krizę, tačiau pašnekovas sako, kad jis finansiškai nuo to nenukentėjo: „Mano alga padidėjo 50 procentų. Tai finansiškai buvo visiškai puiku. Taip pat buvo daug kelionių, jų dabar dar pasiilgstu. Į JAV, Japoniją keliaudavau kas mėnesį ar du“, - darbą didelėje kompanijoje prisimena P. Japertas.

„Ir o to kažkas atsitinka, kad tu tiesiog pasuki savo karjeros ir materialinės gerovės vairą kita kryptimi. Kaip, kodėl?“, - klausė S. Jovaišas.

„Tai gal nebuvo labai didelis nuotolimas nuo to, ką aš dariau. Buvo daug faktorių, pirma, mane apsėdo to start up'o mintis, mačiau, kad per daug metų niekas toje srityje nesikeičia. Antra, nepaisant materialinės gerovės, aš supratau, kad savo įmonėje pasiekiau „lubas“, kad nelabai kur bus kilti karjeroje“, - atviravo P. Japertas.

Kiekvienoje kassavaitinėje laidoje „Boso valanda su S. Jovaišu” aptariami skirtingi klausimai, susiję su vadovavimu ir vadyba, kalbinamas vis kitas pašnekovas. Laidų metu nagrinėjama problematika aprašoma Sauliaus Jovaišo knygoje „Boso valanda: kasdienė šiuolaikinio vadovo knyga”, kurią leidžia leidykla „Baltos lankos”.

Sekite naujienas vadovams kartu! Prisijunkite prie „Boso valandos su S. Jovaišu” paskyros socialiniame tinkle „Facebook”!

Užsiregistruokite „Boso valandos“ naujienlaiškiui. Jame naujausia informacija vadovams, kurie nori tobulėti: aktualūs straipsniai savišvietai ir saviugdai, Sauliaus Jovaišo įžvalgos įvairiomis temomis ir atsakymai į jūsų užduotus klausimus, vaizdo reportažai ir, žinoma, naujausios „Boso valanda“ laidos. Ieškokite Facebook.com/BosoValanda.