Pastaruoju metu pasirodė rinką nustebinusi naujovė – itin maži nuosavi namukai, kurių plotas nesiekia 60 kvadratinių metrų. Paklausa – milžiniška. Nameliai išperkami dar nepastatyti. Nuosavas kampelis, autonominis šildymas ir lopynėlis žemės. NT specialistai sako, kad tai raktiniai žodžiai, norint parduoti NT.

Kauno fenomenas

Kas tinka sostinei, Kaunui tinka ne taip gerai. Tokią tendenciją sako pastebėję NT specialistai.

Jei vilniečiai mielai renkasi butus mieste, kauniečiai mielai kraustosi į užmiestį.

Vilniuje statomi daugiaaukščiai ir žmonės ten puikiausiai gyvena. Kaune yra ne vienas projektas, kai buvo pastatyti daugiaukščiai, o 3-4 metus stovi neparduoti butai. Kaune pirmiausiai perkami butai su žemės sklypu“, - sako NT specialistas Lukas Kriaučiūnas.

„Kauniečiai apskritai yra nuosavų namų gyventojai: nesvarbu kur namas, koks namas, bet turi būti namas ar kotedžas. Tendencijos tokios, kad geriau mažesnis namas priemiestyje, nei butas mieste“, - DELFI teigė agentūros „011” specialistas Mantas Jaruševičius.

Pasiūlymas nustebino

“Pirmas pasiūlymas buvo prieš dvejus metus, tai rinka nelabai suprato, kas čia per daiktas“, - sako M. Jaruševičius. Tuomet Giraitėje pasiūlyti 65 kv. m. namukai su trimis arais žemės.

Dabar yra ir dar mažesnių namų.

„Dabar turime namų, kurių plotas 58 kv. m. Blokiniuose namuose buvo įprasta, kad butas pirmame aukšte yra blogai, o dabar butas pirmame aukšte yra brangesnis, nes yra žemės“, - sako NT specialistas.

Mažieji namukai, kurių kainos prasideda nuo 140 tūkst. Lt, sulaukė itin didelio populiarumo.

“Visas kvartalas buvo parduotas dar neuždengus stogo. Tuomet atsirado pasiūlymas, kad nameliai gali būti dar mažesni – 58 kv. m.“, - sako specialistas.

Planuojama, kad pavasarį Romainiuose ir Vijūkuose bus pastatyti kotedžai su 45 kv. m. ploto butais.

Nori žemės

Nors vilniečiai pirmenybę teikia miesto centre esantiems butams, kotedžai pamažu populiarėja ir sostinės apylinkėse.

„Vilniuje taip pat atėjo kotedžų laikas, tačiau tokių namukų dar nėra. Iš tiesų Kaunas visos respublikos mastu pirmauja kotedžų pasiūloje ir paklausoje. Ir čia galima rasti labai įdomių rokiruočių“, - sako M. Jaruševičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (470)