D. Dery teigimu, korporacija „Microsoft“ nemažai dėmesio skiria nebrangių mobilių įrenginių segmentui, o šis žingsnis, anot „Alcatel“ viceprezidento, yra visiškai pateisinamas ir suprantamas.

Jo nuomone, biudžetiniuose išmaniuosiuose telefonuose „Windows Phone“ teikia akivaizdžiai geresnę naudojimo patirtį, nei tai gali pasiūlyti konkuruojančios platformos. Nors jos nebuvo patikslintos, tačiau galima manyti, kad omenyje turėta operacinė sistema „Android“.

Tokią išvadą D. Dery daro remdamasis įvairių mobiliojo ryšio operatorių patirtimi. Dar daugiau, jis mano, kad „Windows Phone“ reikėtų visiškai palikti aukščiausios kainų kategorijos segmentą.

Pati „Alcatel“ visiškai susikoncentravusi į išmaniųjų telefonų, kurie kainuoja iki 200 JAV dolerių (540 lt) rinką. Pavyzdžiui, vienas iš jų gaminių yra POP 2 su 64 bitų procesoriumi „Qualcomm Snapdragon 410“.

Kinų kompanijos atstovas mano, kad „Microsoft“ mobili sistema idealiai tinka vartotojams, kurie pirmą kartą keičia paprastą mobilų telefoną į išmanųjį.

Per šiuos metus „Microsoft“ surado apie dvidešimt naujų partnerių, kuriuos patraukė tuo, jog atsisakė imti licencines išmokas už savo operacinės sistemos „Windows Phone“ naudojimą. Tai leido patraukti nemažai Indijos, Kinijos ir kitų šalių kompanijų, kurių išmanieji telefonai namų rinkose yra labai populiarūs.