„Ne vėliau kaip penktadienį visuose Ukrainos namuose turi būti šilta“, – pareiškė jis vicepremjerui Vladimirui Groismanui, kuris yra atsakingas ir už komunalinį ūkį. Pradžioje planuota, kad centrinis šildymas taupymo sumetimais bus įjungtas tik lapkričio pradžioje.

Stebėtojų teigimu, P. Porošenka nėra įgaliotas nurodyti, kada pradėti šildymą. Remiantis konstitucija, Ukrainos prezidentas yra atsakingas už užsienio ir saugumo politiką. Komunalinis ūkis, taigi ir centrinio šildymo įjungimas rudenį, yra premjero Arsenijaus Jaceniuko vyriausybės prerogatyva.

Sekmadienį vyksiančiuose Ukrainos parlamento rinkimuose tarpusavyje kovos P. Porošenkos ir A. Jaceniuko partijos. V. Groismanas P. Porošenkos rinkimų sąraše įrašytas ketvirtuoju numeriu ir yra laikomas jo patikėtiniu.

Šilti butai iki sekmadienio gali pakelti rinkėjų nuotaikas. Ateinančiomis dienomis Ukrainoje prognozuojamos minusinės temperatūros.

Ukraina prašo ES dar 2 mlrd. eurų

Ukraina prašo Europos Sąjungos (ES) dar 2 mlrd. eurų kredito, praneša agentūra AFP.

Šis prašymas dabar bus svarstomas kartu su Ukrainos vyriausybe ir Tarptautiniu valiutos fondu (TVF), antradienį sakė Europos Komisijos atstovas. Po to prašymas bus pateiktas Europos Parlamentui ir ES Tarybai, kaip Bendrijai priklausančių šalių institucijai.

Anot atstovo, Europos Komisija ir toliau pasirengusi remti Ukrainą.

Ar minėti 2 mlrd. eurų būtų skirti Ukrainos skoloms Rusijai už dujas apmokėti, atstovas nepasakė.

Tarpininkaujant ES energetikos komisarui Giunteriui Otingeriui, Briuselyje vyksta derybos dujų ginčui sureguliuoti. Siekiama susitarimo, kuris garantuotų rusiškų dujų tekėjimą į Ukrainą bent jau ateinančią žiemą. Tačiau Maskva reikalauja pirmiausiai sumokėti skolas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)