Apie angare laikomas talpyklas su skysčiu, skleidžiančiu dyzelinių degalų kvapą, Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcijos (AVMI) specialistus informavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Vilniaus rajono policijos komisariato pareigūnai.

Pasak inspekcijos, ši teritorija priklauso gerą vardą turinčiai transporto įmonei, įregistruotai Vilniuje. Pagrindinė bendrovės veikla – krovinių gabenimas vilkikais iš visų Europos šalių į Rusiją ar Baltarusiją. Bendrovė yra tikroji nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ narė.

Į vietą atvykę Vilniaus AVMI specialistai pamatė kelis remontuojamus vilkikus, o pasitikę įmonės darbuotojai tikino, kad dyzeliniai degalai yra iš šių vilkikų. Tačiau paklausus, kodėl 3 talpyklos nebuvo registruotos Vilniaus AVMI, kaip to reikalauja įstatymas, gūžčiojo pečiais. Be to, įmonės darbuotojai negalėjo pateikti degalų įsigijimo dokumentų. Vilniaus AVMI specialistai talpyklose rado beveik 3 tonas degalų. Nustatyti jų kilmę padės skysčio mėginiai, perduoti muitinės laboratorijai.

Mokesčių inspekcija atkreipia dėmesį, kad transporto priemonių bakuose iš trečiųjų šalių įvežtus degalus galima naudoti tik toje pačioje transporto priemonėje, kurioje buvo įvežti. Priešingu atveju, jeigu degalai perpilami į kitą talpyklą, už juos privalu mokėti akcizus. Be to, degalų asmeninėms reikmėms įsigiję juridiniai asmenys privalo užregistruoti talpyklą Mokesčių inspekcijoje, tvarkyti degalų apskaitą ir turėti įsigijimo dokumentus.

Vilniaus AVMI primena, kad už kontrabandinių degalų prekybą, jų laikymą neregistruotose talpyklose gresia administracinės baudos iki 20 tūkstančių litų ir akcizas.

Šiais metais (iki kovo 31 d.) atliktų patikrinimų metu Vilniaus AVMI rado beveik 11 tūkst. litrų kontrabandinių dyzelinių degalų.

„Linavos“ atstovas spaudai Gytis Vincevičius tvirtino, kad kol kas trūksta duomenų, kodėl degalai buvo išpilti, galbūt juos teko išpilti remontuojant vilkiką.

„Jeigu paaiškės, kad tikrai buvo piktnaudžiaujama, tai mūsų asociacija tikrai smerkia tokią veiklą. Nes taip iškraipoma konkurencija tarp įmonių“, - DELFI sakė jis.

Kartu pašnekovas pabrėžė, kad asociacijai priklauso tūkstantis narių, todėl apie kažkokį masiškesnį reiškinį kalbėti negalima.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)