Pradėkime gal nuo LRT televizijos, arba būk tai kokios LTV1. Na jau kuo kuo, bet naujienų stoka ištikimas žiūrovas skųstis neturėtų - ne tik naujas dizainas, bet ir visiškai pasikeitęs laidų tinklelis! Štai, gyvenimo būdo naujienų ištroškusios namų šeimininkės nebeturės kentėti iš nevilties iki pat sekmadienio, nes "Stilių" jau rodys net keturis kartus per savaitę. "Labas rytas" taip pat atsinaujins - taps "Labas rytas, Lietuva". Štai, kiek pokyčių. Tačiau jeigu vertinate geras tradicijas, nesijaudinkite - gilių jausmų ir svetimų nelaimių išsiilgę žiūrovai toliau galės verkti su "Nacionalinės paieškų tarnybos" herojais (prie to, kaip visada, ženkliai prisidės gedulingas vedėjos tonas), o jeigu išsiilgote gero detektyvo - įsijunkite "Senį" ar "Komisarą Reksą". Gerų emocijų užtaisu, be abejo, bus Zitos Kelmickaitės "Ryto suktinis" ir pseudo-liaudies muziką propaguojantis "Duokim garo", o kad pernelyg neapsalstų gyvenimas pasirūpins "Bėdų turgaus" komanda.

LRT Kultūra turėtų nepamiršti vėl parodyti visų "Neskubėk gyventi" serijų, nes ketverius metus iš eilės (o kaip rodo LRT praktika, ir ilgiau) rodomi serialai tikrai nepabosta. 

LNK pakvies į aistringų šokių sūkurį. Visus žiurovus prikaustys tikros ir nelabai intrigos, kompetetingos komisijos kompetetingos pastabos, įtraukiantis balsavimas ir panašūs šokių laidų atributai. Be abejo, tame šokių sūkury suksis mūsų visoksai ten elitas, nes varguoliai šokt nemoka ir apskritai niekam jie neįdomūs (nebent tam pačiam anksčiau minėtam "Bėdų turgui"). Bet varguoliai nebus palikti nuošaly. Jiems LNK jau paruošė kitą perliuką - kažkokias neva mistines istorijas, kurios labai praplės jų akiratį. Kam gi gali būti neįdomios internete metų metais sklandančios, bet čia jau perpasakotos istorijos? O dar kai parenkamas tinkamas muzikinis fonas, tik žiūrėk ir drebėk iš baimės, kad čia koks demonas ar velnias iš tamsaus kampo neišlįstų. Žinoma, nuostabiausios pramoginio pobūdžio laidos kaip antai "KK2", "Karamelinės naujienos" ir "24 valandos" tikrai nebus išmestos iš tinklelio. O jau faktas, kad patsai Radžis ieškosis sau antros pusės, neabejotinai turėtų jus prikaustyt prie ekranų. Ką gero galės pasiūlyti "Laba diena, Lietuva" ir "Labas vakaras, Lietuva", nežinau. Tikiuosi geriausio. 

TV3 švęs savo dvidešimtąjį gimtadienį. Ta proga žiūrovams dovanojamos naujos "Moterys meluoja geriau" serijos ir apskritai, serialų gerbėjai nenusivils. Štai kažkokia tad labai įdomi telenovelė "Drąsi meilė" turėtų sužavėti viena iš tų nebanalių Lotynų Amerikos meilės istorijų (formulė įsimyli-nekenčia-įsimyli). Nepamirškime puikiausių pokalbių šou - "Kodėl" ir "Ką manai?" beigi tiriamosios žurnalistikos šedevrų "Paskutinė instancija" ir "Akistata", o Kalėdų proga žiūrovus vėl pamalonins visos kultinio filmo "Vienas namuose" dalys. 

Galop BTV, nors šiaip jau niekas jos beveik nežiūri, atgaivins šou "Taip ir ne". Čia gal ir visai neblogas sprendimas bandant perspjaut TV3 "Kas? Kur? Kada?". Kažko labai naujo iš jų anonsų nepamenu, tai manau, kad eterio neapleis Lietuvos humoro kapinių sargai "Ambrozija" bei patsai Užkalnis, nežinia kodėl į kažkokias žiūrimesnes televizijas neįsiprašęs. Nepamirškime ir puokštės snukiadaužių, kaip gi be jų. 

Žodžiu, naujuosiuose Lietuvos televizijų sezonuose vėl matysime suvaidintą gyvenimą (žvaigždės, vakarėliai, elito šokiai-pokiai), melancholiškas gaideles ("Nacionalinė paieškų tarnyba"), vėl ir vėl kartojamus serialus ir sąmokslo beigi anapusinio pasaulio teorijas. 

Tačiau ne viskas taip jau blogai. LRT, kad ir kaip ją ten koneveikia dėl atsilikimo, vienintelė skirs nesuvaidinto dėmesio žmogui ("Bėdų turgus, nors piaro čia šiek tiek per daug), bandys sudominti mokslu ir nūdienos realijomis ("Popietė su Algimantu Čekuoliu", "Pasaulio panorama"). LRT Kultūra leis pabėgti nuo didžiapapių skandalisčių ir kokį padoresnį dokumentinį filmą ar spektaklį pažiūrėti. LNK, TV3 ir BTV užims savo pozicijas -  duos žaidimų (bet duonos tai ne) - to irgi reikia. Tik bėda ta, kad televizijos visai nebesistengia ir nieko naujo nesugalvoja. Kągi, žiūrim, ką turim (arba tiesiog išjungiam televizorius ir taupom elektrą. Sako, kad brangssssss).

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!