Jų sąmonėje veidas be makiažo siejamas su nepatrauklumu ir dauguma moterų negali pakęsti savo natūralios išvaizdos. Atliekant tyrimą buvo apklausta 1292 dailiosios lyties atstovės. 44 procentai respondenčių pareiškė, kad be makiažo save vertina neigiamai. Dar daugiau – 16 procentų yra įsitikinusios, kad be kosmetikos jos yra nepatrauklios. 14 procentų be jos jaučiasi „nuogos“, tiek pat prisipažino, kad nepasidažiusios gėdijasi išeiti į gatvę.

48 procentai apklaustųjų tvirtino teikiančios pirmenybę savo išvaizdai su makiažu, o 32 procentai prisipažino, kad pasidažiusios veidą jaučiasi geriau. 44 procentai respondenčių kosmetiką naudoja trūkumams paslėpti. Ketvirtadalis apklausos dalyvių kosmetikos produktus pradėjo naudoti būdamos trylikos ar dar jaunesnės.

Ekspertai tvirtina, kad tokie tyrimo rezultatai byloja apie nesveiką visuomenės požiūrį į kosmetiką. Negana to, toks elgesys gali tapti pirmu žingsniu link gerokai rimtesnių problemų, tarp jų ir mitybos sutrikimų.

Adrienne Ressler iš „Renfrew Center Foundation“ mano, kad šiuolaikinėms moterims kosmetika tapo savisaugos priemone, leidžiančia paslėpti nepasitenkinimą savimi ir prastą savęs vertinimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją