Daugiau kaip 60 bendrovės „Lelijos" Rokiškio siuvimo įmonės darbuotojų, nebežinodamos, kaip išsivaduoti iš vergiškos padėties, kreipėsi pagalbos į rokiškėnų išrinktą Seimo narį Algį Kazulėną. Jam įteiktame skunde - net 16 apie išnaudojimą prestižine prisistatančioje įmonėje bylojančių punktų. Darbuotojoms itin skaudu, kad įmonėje, deklaruojančioje, kad pagrindinis jos turtas - žmonės, jos tėra vergės, neuždirbančios minimalaus atlyginimo.

Dienraščio kalbintas parlamentaras A.Kazulėnas pabrėžė, kad „Lelijos" darbuotojos į jį kreipėsi po to, kai Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) specialistai, Rokiškio siuvimo įmonę tikrinę net du kartus, nerado rimtų pažeidimų. Tai reiškia, kad siuvėjos toliau priverstos plušėti už vergišką darbą gaudamos tik grašius.

„Susitikau ir su "Lelijos" vadovybe, ir su besiskundžiančiais darbuotojais. Šie kalbėjo apie nustatytas neįvykdomas užduotis, neįtikimai mažus įkainius už darbą. Net dirbant po darbo valandų ir šeštadieniais neįmanoma uždirbti minimalaus atlyginimo. Bendrovės vadovybė man aiškino, kad darbuotojai prastai dirba, neįvykdo normų, todėl ir neužsidirba", - teigė A.Kazulėnas.

Bendrauti iš pradžių nepanoro „Lelijos" Rokiškio siuvimo įmonei vadovaujanti Aurika Aurylė. Kiek vėliau ji atsiuntė raštą, kuriuo įrodinėjama, esą bendrovę žlugdo valstybės ekonominė ir mokesčių politika, bankai bei energetikai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją