„Kalbos apie naujus mokesčius – ypač turint galvoje nekilnojamojo turto ir automobilių - praktiškai tokie mokesčiai eitų ne tiesiogiai į centrinį biudžetą – taigi jie negali būti iš viso svarstomi kaip biudžeto skylių kamšymas“, - į žurnalistų klausimą, ką mano apie politikų idėjas įvesti naujus mokesčius, atsakė šalies vadovė.

Tačiau, pasak D. Grybauskaitės, tokie mokesčiai diskutuotini ateityje ir turi būti rimtai apsvarstyti. Prezidentės teigimu, NT mokestis galėtų valdyti būsimus burbulus ir spekuliacijas NT rinkoje.

Premjero patarėjas ekonomikos ir finansų klausimais Mykolas Majauskas yra teigęs, kad iš NT mokesčio biudžetas galėtų gauti 500 mln. Lt pajamų.

Premjeras Andrius Kubilius siūlo, kad jau kitąmet vairuotojai mokėtų už tai, kad turi automobilį. A. Kubiliaus teigimu, mokestis galėtų sudaryti maždaug 100 Lt per metus už vieną automobilį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją