NT bendrovės „Ober-Haus” duomenimis, prieš trejus metus – 2007 m. – vidutinė naujo apie 50 kv.m. ploto buto miegamajame Vilniaus rajone kaina siekė 270 tūkst. Lt. Dabar toks būstas atpigo 220 tūkst. Lt. Neatsižvelgiant į pradinį įnašo dydį dienraštis lygino, kokią mėnesio įmoką reikia mokėti vienu ir kitu atveju.

Remdamiesi SEB banko skaičiavimais paaiškėjo, kad pirkusieji anksčiau moka beveik tiek pat, kiek ir tie, kurie būstą pirktų dabar, nes paskolos marža keliskart didesnė. Abiems atvejais paskolos įmoka suktųsi apie 1 tūkst. Lt ir skirtųsi vos keliomis dešimtimis litų.

Jei lygintume senos statybos būstus, kurie atpigo smarkiau, svarstyklės svirtų dabar perkančiųjų naudai. Perkančių dabar vidutinė įmoka suktųsi apie 700 Lt, o pirkusieji anksčiau moka 800 Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją