Kelis šimtmečius Tyzenhauzų gatvėje stovinčiame pastate per paskutinius 10 metų (2005 metais šiame pastate pradėjo veikti VU slaugos ir ilgalaikio gydymo ligoninė – DELFI) nei karto nebuvo atliktas kapitalinis remontas, nes sukauptų lėšų užtekdavo tik būtiniausiems „kosmetiniams“ darbams atlikti.

Ligoninėje esantys baldai ir slaugymui reikalingi daiktai gauti per labdaros organizacijas iš Švedijos, Vokietijos ir kitų šalių. Prausyklų, tualetų, procedūrinių kabinetų, virtuvės įrangos būklė atitinka higienos reikalavimus, tačiau visi šioje įstaigoje apsilankę įvairių labdaros organizacijų atstovai vieningai sutaria, kad ne tokiomis sąlygomis turėtų būti slaugomi pacientai, gyvenantys Europos Sąjungos šalyje.

Ligoninėje tvyrantį kvapą stengiamasi bent šiek tiek prasklaidyti atvėrus langus ar uždegus gaivų aromatą skleidžiantį smilkalą, tačiau tai ne itin padeda. Sudėtinga išsklaidyti beveik šimto slaugomų pacientų, kurie kartais ir valgo ir tuštinasi toje pačioje patalpoje (nes paprasčiausiai negali pakilti nuo lovos – DELFI), skleidžiamus ir slaugos metu tvyrančius kvapus.

Kasmet šioje ligoninėje apsilanko virš 600 pacientų, kuriems reikia ypatingo dėmesio ir nuolatinės priežiūros. Pacientai dažniausiai būna įvairiomis ligomis sergantys senyvo amžiaus žmonės, kurie negali savimi pasirūpinti. Nuolatiniu dėmesiu juos supa ir pagalbos ranką sergantiems pacientams ištiesia virš 100 ligoninės darbuotojų.

„Čia dirbantys žmonės savo darbu 100 procentų atperka visas tas senienas ir ligoniai to net nepastebi. Žinoma, svarbiausia ligoniams yra jų sveikata, tačiau aplinka taip pat yra svarbi. Mes stengiamės ją padaryti kuo geresnę“, - aiškino ligoninės direktorius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)