Pasinaudojant tarptautine patirtimi planuojama sukurti bei išbandyti du profesinės veiklos ir šeimos pareigų derinimo modelius, iš kurių vienas skirtas miesto, kitas - kaimo bendruomenėms.

Projektas skirtas ikimokyklinio amžiaus vaikus auginančioms socialiai pažeistoms, nepilnoms, mažas pajamas gaunančioms šeimoms, kurios susiduria su profesinės veiklos ir šeimos gerovės suderinamumo problemomis. Šeimoms dažnai būna nepatogus nustatytas vaikų darželių darbo laikas, ypač jei abu tėvai dirba pamainomis, savaitgaliais arba pagal slenkantį grafiką. Todėl jau spalio mėnesį sostinės lopšeliuose-darželiuose "Kurpaitė" ir "Mažylis" pradės veikti prailginto darbo grupės. Šie lopšeliai-darželiai dirbs 5 dienas per savaitę nuo 6.30 val. iki 21 val. Vilniaus rajono Pagirių darželis "Pelėdžiukas" dirbs visą parą 5 dienas per savaitę.

Besimokantys, keliantys kvalifikaciją ar dirbantys tėvai, turintys ikimokyklinio amžiaus vaikų, minėtose įstaigose galės palikti savo vaikus specialistų priežiūroje. Projekto metu šeimų nariai tobulins savo profesinę kvalifikaciją, todėl tikimasi, kad padidės jų galimybės įsidarbinti ir pragyvenimą iš pašalpų pakeisti darbinėmis pajamomis.

Bandomajame projekte galės dalyvauti 60 šeimų (40 iš Vilniaus miesto ir 20 iš Vilniaus rajono). Projekto dalyvių atrankoje šeimos galės dalyvauti nuo rugsėjo mėnesio. Nuo rugsėjo 1-osios paraiškas bus galima pildyti projekte dalyvaujančiose įstaigose - Vilniaus miesto motinos ir vaiko pensione, lopšeliuose-darželiuose "Kurpaitė" ir "Mažylis" bei Pagirių darželyje "Pelėdžiukas".

Projektą įgyvendins bendrija, kurios nariai - Moterų informacijos centras, Vilniaus miesto savivaldybės administracija, Vilniaus universitetas, Vilniaus miesto motinos ir vaiko pensionas, Socialinių darbuotojų rengimo centras, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija, Vilniaus miesto lopšeliai-darželiai "Kurpaitė" ir "Mažylis" bei Vilniaus rajono Pagirių darželis "Pelėdžiukas". Įgyvendinant projektą bus bendradarbiaujama su partneriais iš Liuksemburgo, Belgijos, Vokietijos, Italijos, Portugalijos ir Prancūzijos.

Remdamasi Europos Bendrijų iniciatyvos EQUAL Projektų atrankos komiteto rekomendacijomis, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija minėtai bendrijai suteikė Europos socialinio fondo ir nacionalinio biudžeto paramą. EQUAL - tai Europos Bendrijų iniciatyva, kuri išbando ir skatina naujus kovos būdus su darbo rinkoje egzistuojančia visų formų diskriminacija ir nelygybe, kurią patiria tiek dirbantys, tiek ir ieškantys darbo žmonės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją