Pratimai pilvo raumenims stiprinti

Pradinė padėtis. Atsigulkite ant nugaros. Kojas surieskite per kelius. Ištiestas rankas laikykite ant grindų (įkvėpkite).

Keldamos galvą ir pečius rankomis siekite kelius (iškvėpkite). Nekelkite nugaros. Pratimą daryti 8 k.

Pratimai pilvo ir nugaros raumenims

Pradinė padėtis. Atsigulkite ant nugaros. Kojas pakelkite 90 laipsnių kampu. Rankas ištieskite į šalis (įkvėpkite)

Kelius lėtai guldykite į dešinę pusę (iškvėpkite). Grįžkite į pradinę padietį. Dabar pratimą kartokite į kitą pusę. Po 5 k. į kiekvieną pusę.

Pratimai laikysenai atkurti

Pradinė padėtis. Keturpėsčia (įkvėpkite).

Galvos nekeldamos, tieskite ranką į priekį, o priešinga koją atgal. Pilvo raumenys įtempti (iškvėpkite). Grįžkite į pradinę padėtį. Dabar pratimą kartokite kita ranka ir koja. Po 5 k.

Pradinė padėtis. Atsistokite, nugara tiesi, rankos sunertos už galvos (įkvėpkite).

Pasisukite 90 laipsnių kampu į dešinį šoną (iškvėpkite). Grįžkite į pradinę padėtį. Dabar pratimą darykite į kairį šoną. Po 5 k. į kiekvieną pusę

Pradinė padėtis. Atsistokite, nugara tiesi, rankas pakelkite virš galvos. Dubeniu darykite ratukus į dešinę, paskui į kairę pusę. Po 8 k.

Pratimai nugaros, dubens dugno ir tarpvietės raumenims stiprinti

Pradinė padėtis. Atsigulkite ant nugaros. Per kelius kojas truputį sulenkite. Pėdomis remkitės į grindis (įkvėpkite). Remdamosi pečių linija ir pėdomis į grindis kelkite dubenį į viršų. Dubens raumenys įtempti (iškvėpkite). Pratimą atlikti 8 k.

Šiam pratimui atlikti reikės 1-2 kg svarelių. Pradinė padėtis. Atsisėskite ant kamuolio. Sulenktas rankas per alkūnes su svareliais pakelkite priešais save (iškvėpkite).

Sukitės į vieną šoną, rankas tieskite į šalis (įkvėpkite). Grįžkite į pradinę padėtį. Pratimą kartokite į kitą šoną. Po 5 k.

Pratimai tarpvietės ir pilvo raumenims

Šie pratimai padeda gimdai greičiau grįžti į pradinę padėtį. Atliekant juos rekomenduojama po pilvu pasikišti pagalvę arba sulankstytą rankšluostį.

Pradinė padėtis. Atsigulkite ant pilvo (iškvėpkite).

Kelkite dešinę koją į viršų (įkvėpkite). Grįžkite į pradinę padėtį. Pratimą kartokite kita koja. Po 4 k.

O dabar į viršų kelkite abi kojas (įkvėpkite). Kojas nuleiskite ant grindų (iškvėpkite). Pratimą darykite 5 k.

Pratimas pilvo ir nugaros raumenims atpalaiduoti

Pradinė padėtis-keturpėsčia. Nugarą rieskite į viršų, pilvas įtrauktas, o galvą nuleiskite žemyn (iškvėpkite).

Atsipalaidavimo pratimas nugaros, klubo sąnariams

Pradinė padėtis-keturpėsčia. Kojas laikykite plačiai (įkvėpkite). Sėskitės tarp kulnų (iškvėpkite). Pratimą darykite 6 k.

Žurnalas "Tavo vaikas", 2002 Nr.11

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją