LiJOT kovo pabaigoje kreipėsi į Lygių galimybių kontrolierę Aušrinę Burneikienę prašydama ištirti, kodėl vienodą vairavimo patirtį turintiems ir vienodus automobilius draudžiantiems žmonėms iki 25 metų transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomasis draudimas kainuoja kur kas daugiau nei vyresniems asmenims.

A.Burneikienės atsakyme teigiama, jog Lygių galimybių įstatymas įpareigoja Lietuvos draudimo priežiūros komisiją (LDPK) užtikrinti, kad komisijos rengiamuose ir priimamuose teisės aktuose būtų įtvirtintos lygios teisės ir galimybės, neatsižvelgiant į amžių.

„Būtinai atsižvelgsime į Lygių galimybių kontrolierės pateiktas rekomendacijas ir informuosime apie jas draudimo įmones. Draudimo bendrovės negali pažeidinėti lygių galimybių principo teikiant draudimo paslaugas Lietuvos gyventojams“, - sakė LDPK pirmininkas Mindaugas Šalčius.

"Lietuvos draudimo" transporto draudimo skyriaus vadovas Vaidotas Krencius BNS sakė, kad bendrovė Lygių galimybių kontrolierės išvados dar negavo, tačiau pabrėžė, kad Europos Sąjungoje įprasta praktika, kai draudimo įmonės atsižvelgia į amžių, kaip vieną iš riziką lemiančių kriterijų.

"Statistika rodo, kad vairuotojai iki 25 metų draudiminių įvykių padaro 3 kartus dažniau lyginant su kitomis amžiaus grupėmis. Jeigu vairuotojas patenka į jaunesnių žmonių amžiaus kategoriją, tačiau atitinka kitus kriterijus - turi vairavimo stažą, neturėjęs draudiminių įvykių - taikome nuolaidas draudimo įmokoms lygiai taip pat, kaip ir kitoms vairuotojų amžiaus grupėms", - kalbėjo V.Krencius.

"PZU Lietuvos" transporto rizikų skyriaus vadovas Mangirdas Skačkauskas teigė, kad ateityje bendrovė planuoja daugiau diferencijuoti transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo įmoką, atsižvelgdama į drausmingą vairavimą.

"Tokiu būdu sumažėtų ir įmokos jauniems vairuotojams, kurie drausmingai vairuoja ne pirmus metus", - BNS sakė M.Skačkauskas.

LiJOT yra didžiausia nevyriausybinė jaunimo organizacija Lietuvoje, vienijanti nacionalines jaunimo organizacijas ir regionines jaunimo organizacijų sąjungas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją