Anot specialisto, labiausiai baimintasi, kad susirgimas išplis per paukščių migracijos periodą, kuris šiemet vėlavo beveik mėnesį tačiau jau baigiasi. Vis dėlto, oficialiai padidėjusi epidemijos grėsmė bus atšaukta tik gegužės 15-20 dienomis.

Iki to laiko Lietuvoje galios visiems paukščių augintojams privalomi draudimai laikyti sparnuočius uždarose patalpose, kad nebūtų kontakto su laukiniais, o ypač lauko paukščiais.

D.Valionis nemano, kad panika dėl paukščių gripo buvo keliama dirbtinai.

„Taip būtų galima sakyti, jei paukščių gripo atvejai nebūtų patvirtinti kaimyninėje Lenkijoje, Vokietijoje, kitose Europos šalyse. Dabar nerimo dėl epidemijos grėsmės mažiau, juolab, kad nuo kovo 2 dienos vien mūsų tarnyba ištyrė per 550 gyventojų pranešimų apie nugaišusius paukščius, o visoje Lietuvoje jų registruota beveik 2 tūkstančiai“, - sakė vyriausiasis veterinaras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją