Apie tai, kad paukščių gripo H5N1 virusas pakito, atsirado naujas jo potipis amerikiečių mokslininkai tarptautiniams konferencijos Atlantoje dalyviams patvirtino pirmadienį.

Tokią išvadą mokslininkai padarė ištyrę daugiau nei 300 H5N1 viruso bandinių, kurie 2003-2005 metais sukėlė paukščių gripo protrūkius ir žmonių susirgimus.

„Tai nėra kažkokia sensacija, nes gripo virusai nuolat kinta ir mutuoja, - žurnalistams teigė JAV ligų kontrolės ir prevencijos centro atstovė Rebeka Garten.

Mokslininkų nuomone, naujo potipio viruso atsiradimas gerokai apsunkins ligos plitimo stabdymą tarp paukščių, pasirengimą galimai gripo pandemijai.

R. Garten duomenimis, pirma viruso atmaina 2003-2004 metais buvo aptikta Vietname, Kambodžoje ir Tailande, o antrąja žmonės apsikrėtė 2004-aisiais Indonezijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją