"Jei susidomėjimas nesumažės, o kol kas jis tik auga, per šešis parodos mėnesius sulauksime milijono lankytojų", - sakė Lietuvos ekspozicijos pasaulinėje parodoje "Expo 2005" generalinis komisaras Romas Jankauskas.

Apie Lietuvos paviljoną, kaip apie vieną sėkmingiausių parodoje, jau rašė vienas pagrindinių Japonijos dienraščių "Asahi Shimbun", jį rodė per kelis, tarp jų ir NHK, televizijos kanalus, teigiama pranešime spaudai.

Japonijoje vykusiuose renginiuose, skirtuose Žemės dienos 35-osioms metinėms paminėti, dalyvavo aplinkos ministras Arūnas Kundrotas, Lietuvos žaliųjų judėjimo pirmininkas Rimantas Braziulis, kiti aplinkosaugos specialistai.

Lietuvos dalyvavimą pasaulinėje parodoje "Expo 2005", kurios pagrindinė tema "Gamtos išmintis", koordinuoja Aplinkos ministerija. Lietuvai tai jau septintoji pasaulinė paroda. Iš viso joje dalyvauja 122 valstybės, 5 tarptautinės organizacijos bei stambiausios Japonijos verslo korporacijos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją