Preliminariais apskaičiavimais, asteroidas "2004 MH4" praskries pro pat Žemę 2029 metų balandį ir net gali susidurti su planeta. Tokio kataklizmo šansai sudaro maždaug 1 iš 300. Bet, kaip pažymėjo Donaldas Yomansas, laboratorijoje vadovaujantis tokių pavojingų kosminių objektų paieškų programai, liūdnos prognozės gali visiškai pasikeisti, kai bus tiksliau nustatyta asteroido orbita. Jis pirmą kartą buvo pastebėtas šių metų birželį ir vėl užfiksuotas šį mėnesį.

Pagal mokslininkų sudarytą tarptautinę grėsmės Žemei lygio 10 balų skalę, šiam objektui suteiktas 2-asis lygis. Tai padaryta pirmą kartą, anksčiau nė vienas kosminis kūnas neviršijo 1-ojo lygio. Jeigu kataklizmas ir įvyks, tai taip atsitiks 2029 metų balandžio 13-ąją, penktadienį.

Atsižvelgdami į asteroido "2004 MH4" dydį, mokslininkai apskaičiavo, kad, jam susidūrus su Žeme, išsiskirtų 1600 megatonų energijos (dešimtis kartų daugiau nei sprogus vandenilinei bombai).

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją