„Nesąžiningų taksistų piktnaudžiavimas yra netoleruotinas. Tai kenkia ne tik miesto, bet ir visos mūsų šalies įvaizdžiui, todėl darome viską, kad sukčiavimo atvejai nebepasikartotų, stipriname kontrolę“, – savivaldybės pranešime cituojamas Vilniaus meras Vilius Navickas.

Savivaldybė tikina, kad ne kartą kreipėsi į Susisiekimo ministeriją prašydama pakeisti taksi paslaugų apmokestinimo tvarką, nustatytą keleivių vežimo lengvaisiais taksi automobiliais taisyklėse. Dar metų pradžioje Vilniaus oro uoste vykusiame V. Navicko ir oro uosto generalinio direktoriaus Tomo Vaišvilos susitikime buvo sutarta, kad reikia įvesti fiksuotą taksi mokestį, jeigu vykstama iš oro uosto į centrinę miesto dalį.

Anot Vilniaus mero V. Navicko, šiuo metu galiojanti paslaugų kaina, vežant keleivius iš oro uosto yra gerokai išpūsta, be to, kad būtų išvengta taksi vairuotojų savivalės, pačios taksi įmonės turi griežčiau kontroliuoti savo darbuotojus. Mero teigimu, fiksuoto mokesčio įvedimas galėtų būti vienas iš ilgalaikių šios problemos sprendimo būdų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją