Vyras piktinasi, kad jam buvo išmokėti dviejų mėnesių atlyginimo dydžio kompensacija, nuo kurios sumokėti visi sveikatos ir „Sodros“ mokesčiai, tačiau vis tiek jam skaičiuojama skola dėl nesumokėto PSD.

„Į darbo birža registruotis neskubėjau, nes įstatymai numato bedarbio išmoką mokėti tik nuo tuo laiko, už kiek buvo sumokėta kompensacija. Tapęs bedarbiu ieškojau darbo savo jėgomis“, – savo laiške rašė jis.

Jis prisimena, kad pernai rugsėjo 30 d. buvo atleistas iš darbo ir už du mėnesius gavo priklausančią išeitinę kompensaciją. Į darbo biržą vyras nuėjo lapkričio 8 d., tačiau šiemet atsivertęs preliminarią pajamų deklaraciją rado PSD skolą už spalį.

„Tačiau man išmokant išeitinę kompensaciją už du mėnesius (spalį ir lapkritį) nuo jos buvo nuskaičiuoti visi mokesčiai, tarp jų ir PSD. Taigi sumokėjus mokesčius valstybei už spalį ir lapkritį aš dar turiu sumokėti antrą kartą PSD mokėstį už spalį, nes nebuvau užregistruotas darbo biržoje. Čia tai nesąmonė, daugiau žodžių nerandu“, – nevilties neslėpė Vladimiras.

Penktadienį Valstybinė ligonių kasa šios situacijos nesiėmė komentuoti, tvirtindama, kad PSD surinkimu rūpinasi Valstybinė mokesčių inspekcija. Tačiau pastaroji taip pat nuo platesnių komentarų susilaikė, nes esą ateinančią savaitę bus sprendžiama, kaip elgtis su PSD įmokomis.

DELFI primena, kad nuo praėjusių metų sausio PSD įmokos buvo skaičiuojamos tiems gyventojams, kurie niekur nesimokė ir nedirbo, tačiau nesiregistravo darbo biržoje bei nepriklauso visuomenės grupėms, kurias valstybė darudžia savo lėšomis.

Per mėnesį šie gyventojai turi sumokėti 72 Lt PSD arba 864 Lt už metus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją