„Logiška išdava būtų tokia, kad NT rinkoje jaučiamas tam tikras pagyvėjimas, tačiau kol kas jis yra susijęs su tuo faktu, kad dalis rinkos dalyvių nori pačiupti būstą arba žemės sklypus mažiausios kainos taške. Tai neretai daroma iš santaupų, be banko kreditų“, – antradienį pristatęs tradicinę Lietuvos makroekonomikos apžvalgą sakė jis.

Tačiau kreditų šuolio ar gerokai didesnės būsto paklausos jis neprognozuoja dėl didelio nedarbo ir mažėjančių atlyginimų.

„Bijau, kad kol nedarbo perspektyva nėra tokia jau rožinė, o atlyginimų perspektyva taip pat nerodo labai didelių optimizmo požymių, tol ryškaus kreditavimo pagyvėjimo negali būti. Dėl to NT rinkos atsigavimas nebus šuoliškas, veikiausiai dar kurį laiką kainos gali šiek tiek nukristi. Tačiau ir čia metų pabaigoje mes galime pajusti kiek kitokias tendencijas“, – kalbėjo G. Nausėda.

Jis abejoja, ar ateityje gali būti tokios nedidelės būsto paskoloms teikiamos bankų maržos, kaip buvo ekonomikos pakilimo metu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją