Rusijos įmonės atstovai lietuvių futbolininkams ir treneriui pateikė skolų išmokėjimų grafikus ir tikisi pinigus grąžinti iki vasario 10 dienos.

Žaidėjų kantrybė laukti savo uždirbtų pinigų, kurių jie negauna jau pusę metų, senka. Tačiau futbolininkai nutarė, dar palaukti, kol jų sąskaitas pasieks lėšos.

Tuo tarpu, ar su „Vėtra“ sidabro medalius praėjusio sezono čempionate iškovojęs treneris V. Liubšys liks vadovauti vieninteliam sostinės futbolo klubui Lietuvos elitinėje A lygoje, paaiškės artimiausiu metu.

Šiuo metu dar tęsiasi V. Liubšio derybos su investuotojais iš Rusijos.

„Šiaip buvo toks pokalbis, labai trumpas susirinkimas ir rusai nuo šios dienos perima visą valdymą. Pasakė tik porą sakinių. Gerbiamas prezidentas (R. Stašauskas - DELFI), kaip sakoma bus počiotny prezident“, – įvykius komentavo „Vėtros“ trenerio kontraktą iki sausio 9 d. turėjęs V. Liubšys.

„Važiuoju į susitikimą su jais dėl tolesnio darbo, dėl tolesnių jų planų. Jei viskas tikrai bus taip, kaip kalbama, tai viskas bus gerai, poslinkius vertinu teigimai. Planuoja visas (skolas – DELFI) uždaryti iki vasario 10 dienos. Kaip tie žygiai bus daromi, kol kas konkrečiai atsakyti negaliu. Pirmadienį (sausio 25 d.) ketiname tęsti pasirengimą su komanda“, – pridūrė strategas.

„Man tinkamas variantas – garbės prezidentas, pagal naują struktūrą. Su nauju investuotoju nebuvo sudaryta nauja klubo administracija. Nenorėčiau kažko užkrauti ant savo pečių, – pasikeitimus įvertino R. Stašauskas. – Bus sprendžiami visi tie klausimai, kaip sutarta ir pažadėta. Visi tam čia rinkomės ir šnekėjome, kad viskas išeitų į gerą. Ne iš mano, o iš jų pusės komandai yra pažadėta, jog šią savaitę visi klausimai pajudės į priekį ir bus sprendžiami.“

R. Stašauskas teigia, jam bus malonu lankyti „Vėtros“ stadioną be įsipareigojimų.

„Aš neišeinu, žinokite. Iš tikrųjų buvimas garbės prezidentu yra tam tikra funkcija ir pareigos, be to man bus labai malonu kada ateiti į stadioną ir žiūrėti rungtynes prieš tai neturint kažkokių didelių įsipareigojimų.

Dėl „Vėtros“ klubo Valdybos sudėties mes spręsime, tai tolimesnis klausimas. Man tai nėra esminis klausimas. Svarbu, kad klubui būtų gerai, būtų stabilumas. Kiek tų valdybos narių bus, kas jie tokie bei iš kur yra, neturi tiek reikšmės. Svarbu, kad būtų tokia komandą, kurią pavyko eilę metų išlaikyti savo kuklesnėmis galimybėmis.

Kiekvienais metais iš klaidų mokėmės ir pavykdavo visai neblogai, būdavome tarp prizininkų, visu tuos metus žaidėme Europos taurėse. Tai irgi yra labai gerai“, – sako buvęs vilniečių klubo vienas savininkų.

„Svarbiausia, kad klubo finansavimas būtų užtikrintas. Atėjus naujiems žmonėms gal bus kažkokių naujovių, kurios gali būti naudingos klubui. Finansinių pasiūlymų išraiškos su maskviečiais nediskutavome. Kalbama apie komandą. Ar bus grąžinamos skolos, reikia klausti Valdybos nario Andrejaus (Galyševo – DELFI), kuris atstovauja naujo savininko A. Treušnikovo interesams.

Skolos pagal planą žaidėjams bus pradedamos grąžinti nuo šios savaitės ir iki licencijavimo pradžios baigtos. Formuojant komandos naują biudžetą mano kapitalas nedalyvaus“, – informavo R. Stašauskas.

„Vėtros“ vienas labiausiai patyrusių futbolininkų Tomas Ražanauskas yra priverstas tikėti naujų savininkų pažadais.

„Iš tų kalbų, ką sakė nauja valdžia, ar kaip čia juos tiksliau įvardinti, jie pasiryžę remti komandą, per artimiausius metus žadėjo atsiskaityti su visais vyrais ir sakė, kad komanda bus. Tai reikia tik laukti ir pasižiūrėti, bet kantrybė irgi jau ant ribos“, – sako žaidėjas.

T. Ražanauskas neįsivaizduoja, kiek reikės laukti, kol bus grąžintos skolos.

„Neįsivaizduoju, kiek čia reikės dar laukti. Pradžioje jie turi išspręsti problemą su treneriu, ar jis lieka dirbti, ar ne. Tada jie kažką galės planuoti kitam sezonui. Kas iš žaidėjų lieka, kas ne, kam pasibaigė sutartys. Neįsivaiduoju, kokia ten biurokratija.“

Pats saugas tikina kol kas liekąs „Vėtroje“.

„Šiai dienai - taip. Bet vyrai jau niekuo netiki. (Nauja klubo valdžia savo ketinimus – DELFI) turės įrodyti savo darbais, o ne pažadais. Žadėti yra viena, o atsiskaityti – kita“, – mano T. Ražanauskas.

A. Treušnikovui rūpi ne tik futbolas. Jis kuria ir Vilniaus „Vėtros“ ledo ritulio klubą, kuris galėtų varžytis Kontinentinėje ledo ritulio lygoje (KHL).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją