Tai DELFI patvirtino Telecentro komunikacijos vadovė Gintarė Rimkuvienė. Teismas nutarė patenkinti LRT prašymą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo iki ieškinio teismui padavimo dienos.

„LRT traukia mus į teismų maratoną, ko visą laiką siekė. Mes turime į tai atsižvelgti, rytoj bus sprendžiama, kaip toliau elgtis“, - sakė G. Rimkuvienė. Visgi, pasak jos, Telecentras laikosi pozicijos, jog už suteiktas paslaugas reikia atsiskaityti.

Teismas nutartyje aiškina neturintis visų duomenų, kokie bus pateikti LRT reikalavimai, ir nutartį, kuria draudžia nutraukti LRT programų siuntimą, taikantis kaip preliminarią priemonę.

Žadėjo išjungti 6 val. ryto

Iki teismo nutarties, skolų už programų transliavimą iš LRT neatgaunančio Telecentro direktorius Algirdas Vydmontas DELFI sakė, kad LTV gali būti išjungta ketvirtadienį, 6 val. ryto. Tuo tarpu LRT generalinio direktoriaus pavaduotoja Jurgita Litvinienė teigė, kad toks sumanymas peržengia protingumo ribas ir yra neproporcingas siekiamam tikslui.

Jei neatgaus skolų, nuo spalio 1 d. išjungti LTV transliacijas Telecentras pagrasino prieš porą savaičių.
DELFI primena, kad valstybei priklausantis Telecentras tikina iš LRT už programų transliacijas neatgaunantis milijonus siekiančių skolų. Remiantis komercine paslaptimi, tiksli keletą milijonų litų siekianti LRT skola oficialiai neįvardijama.

LRT dalį skolų pripažįsta, tačiau teigia abejojanti Telecentro numatomų tarifų skaidrumu. Tuo abejoja ir komerciniai transliuotojai.

LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius yra sakęs, kad LTV išjungimas būtų ekstremalus įvykis ir keltų grėsmę visos Lietuvos saugumui.

Premjeras Andrius Kubilius yra paraginęs LRT vadovybę atsakingai valdyti savo finansus ir įvykdyti prisiimtus įsipareigojimus. Pasak A. Kubiliaus, LRT vadovybei nederėtų, naudojantis įtaka bei svarba visuomenei, savo atsakomybę ir institucijos įsiskolinimo problemas bandyti perkelti ant politikų ar mokesčių mokėtojų pečių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją