Kostiuškevičiaus pavardė netrukus gali tapti oro balionų pilotų čempiono sinonimu. Mat tarp Radviliškyje vykusių varžybų prizininkų įsitaisė net du oreiviai tokia pačia pavarde: Marijampolės oreivių klubo vadovas R. Kostiuškevičius, surinkęs 15096 taškus ir iškovojęs Radviliškio rajono mero taurę, bei jo sūnus Rokas Kostiuškevičius (14256 taškai). Trečias liko Vilniaus Oreivystės centro pilotas Vytautas Sviderskis (13657 taškai).

Jie aplenkė Kauno oreivių klubo prezidentą Gintarą Mockaitį (13638 taškai) ir dar vieną Oreivystės centro pilotą Feliksą Bakanauską (13433 taškai). Iš viso jėgas varžybose išmėgino 23 komandos iš Lietuvos ir Latvijos.

Susumavus abiejų etapų rezultatus, šių metų čempionu pripažintas R. Kostiuškevičius. Pirmajame čempionato etape jis liko antras, nusileidęs alytiškiui Vytautui Junevičiui, trečias tuomet taip pat buvo V. Sviderskis.

Šį kartą pilotams į orą teko kilti šešis kartus (dėl sustiprėjusio vėjo ir artėjančio lietaus šeštadienio vakarą įvyko tik vienas skrydis vietoj dviejų – antrasis buvo atšauktas). Varžybų direktorius belgas Cornelis van Heldenas sugalvojo net 19 užduočių – gana stiprus ir nepaklusnus vėjas ne visiems pilotams leido jas sėkmingai įvykdyti.

Pirmajame etape Mažeikiuose per tris skrydžius pilotams reikėjo įvykdyti aštuonias užduotis.

Sekmadienio vakarą oreiviai turėjo lipti į oro balionų krepšius, tačiau ne ruoštis skrydžiui, o nušviesti Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmetį ir Karaliaus Mindaugo karūnavimo – Valstybės dieną švenčiančio Radviliškio gatves. Dviems dešimtims automobilių su krepšiais priekabose sukant ratus tamsiomis gatvėmis ir aplink miesto stadioną, retkarčiais į viršų šaudavo ryškūs liepsnų liežuviai, trumpam įveikdami miestiečių šurmulį ir garso signalų keliamą triukšmą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją