Ketvirtadienio posėdyje komisija įpareigojo bendrovę pateikti reikiamus duomenis naujos bazinės kainos, galiosiančios penkerius metus, nustatymui. Naujos šilumos kainos Vilniui turėtų būti patvirtintos iki rudens.

DELFI primena, kad sausį miesto taryba nepritarė „Vilniaus energijos" perskaičiuotai centralizuotai tiekiamos šilumos kainai, nes bendrovė nepateikė šilumos ir karšto vandens bazinių kainų projekto bei nėra patvirtintos kogeneracinių jėgainių šilumos ir elektros energijos sąnaudų atskyrimo metodikos. Šiais argumentais ketvirtadienį priimdama sprendimą rėmėsi ir VKEKK.

„Vilniaus energijos" komercijos direktorius Rimantas Germanas ketvirtadienį po posėdžio nesiėmė prognozuoti, kiek gali būti prašoma didinti kainas.

„Matote, dabar kaina krenta, o kas bus po trijų mėnesių? Jeigu man pasakytumėte, koks bus dolerio kursas, atsakyčiau, kas bus su dujų kainomis, tai yra labai sunku pasakyti", – DELFI paklaustas, ar ir vėl bus prašoma kainą didinti 50 proc., sakė R. Germanas.

Jo teigimu, Seime svarstomas siūlymas šilumos kainą perskaičiuoti kas mėnesį priklausomai nuo dujų kainos, išspręstų kartą per metus drastiškai augančių šilumos kainų problemą, nes kaskart būtų mokama tiek, kiek pasikeitė kuro kainos.

Gyventojai, anot R. Germano, šiuo metu nevėluoja mokėti už šilumą, problema – savivaldybės ir biudžetinės organizacijos. Pašnekovo teigimu, už dujas „Vilniaus energija" vis dar moka daugiau nei įskaičiuota nustatant šilumos kainą vartotojams – apie 1000 Lt vietoj prognozuotų 900 Lt už tūkstantį kubinių metrų.

Dabar galiojanti šilumos kaina Vilniuje nustatyta pernai rugpjūtį. Ji taip pat didėjo maždaug 50 proc. iki 22,5 ct/kWh. Tiek išaugo ir sąskaitos už šildymą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją