„Sveikiname Seimo Ekonomikos komiteto iniciatyvą šilumos kainas perskaičiuoti kas mėnesį. Praktika rodo, kad nuolatos svyruojant gamtinių dujų kainai, dabartinė metodika perskaičiuoti šilumos kainas nepasiteisina ir atneša skaudžių finansinių pasekmių tiek šilumos tiekimo įmonėms, tiek ir mūsų klientams“, - teigė „Vilniaus energijos“ komercijos direktorius Rimantas Germanas.

Anot bendrovės, Lietuvos gyventojai dėl įstatymo spragų ir metodikos netobulumo anksčiau už šilumą mokėję mažesnę, su ekonomine realybe prasilenkiančią kainą, šiandien pigesne šiluma džiaugtis negali. Tuo tarpu kas mėnesį šilumos kainas peržiūrinčioje Latvijoje ir Estijoje krentant gamtinių dujų kainai, pinga ir šiluma, anksčiau brangusi kartu su dujomis

Pagal šiuo metu galiojančius įstatymus ir taikomą kainos skaičiavimo metodiką šilumos kaina yra perskaičiuojama kartą per metus arba dukart metuose, jei kuro kainos krito arba didėjo daugiau nei 15 procentų.

Šiuo metu vilniečiai už šilumą moka 22,56 ct/kWh. Bendrovė yra padavusi prašymą Vilniaus miesto savivaldybei ir Valstybinei kainų ir energetikos kontrolės komisijai (VKEKK) didinti šilumos kainas Vilniuje iki 34,09 ct/kWh. Ji žada atsiimti prašymą, jei bus patvirtinta nauja metodika.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją