Gaila, bet kol kas visos daromos pastangos rezultatų neatnešė ir žmonėms, gyvenantiems daugelyje Europos šalių, kaip ir lig šiol nėra šilumos", - pažymėjo jis.

Tuo tarpu Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas ir Ukrainos premjerė Julija Tymošenko, neilgai pasikalbėję vyriausybės (vadinamuosiuose Baltuosiuose) rūmuose, net nepradėję derybų išvyko į Kremlių, kur vyksta tarptautinė konferencija.

D. Medvedevas sakė, kad šioje konferencijoje bus ieškoma "galimybės sukurti efektyvų ir pastoviai veikiantį mechanizmą, kuris užtikrintų, jog tokia padėtis niekada nebekiltų ir dujų tiekimas būtų tiekiamos patikimai.

Rusijos prezidentas pažadėjo, kad dabartinė dujų tranzito krizė bus sprendžiama "maksimaliu greičiu".

"Mes padarysime viską, kad dabartinė krizė būtų išspręsta", - sakė D. Medvedevas derybų Kremliuje dalyviams, tarp kurių yra ir J. Tymošenko.

Tuo metu dujų milžinė "Gazprom" tikisi, kad šeštadienį pavyks pasirašyti susitarimą steigti tarptautinį konsorciumą, kuris pirks vadinamąjį technologinį dujų kiekį, kuris reikalingas norint užtikrinti dujų tranzitą per Ukrainos teritoriją, pranešė "Gazprom" atstovas Sergejus Kuprijanovas.

Pasak jo, "Gazprom" yra išsiuntęs vakarų bendrovėms pasiūlymus dėl šio konsorciumo steigimo.

"Preliminariai pritarė šios bendrovės: "Eni", kuri buvo pirmoji, tada "Ruhrgas", "Wingas", "Gas de France", OMV ir "Gasterra", - nurodė S. Kuprijanovas.

Nors Ukrainos pritarimo šio konsorciumo steigimui ir nereikia, Kijevo nuomonė šiuo klausimu yra svarbi konsorciumo veiklos pradžioje, - pridūrė jis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją