Sportininkai priversti į varžybas vykti sirgdami ar traumuoti ir jaučiasi esą visiškai ignoruojami klubo vadovybės. O juk „Energija“ yra tarsi Elektrėnų ir viso Lietuvos ledo ritulio vizitinė kortelė.

„Žemiau pasirašę Asociacijai ledo ritulininkų klubo „Energija“ priklausančios komandos žaidėjai nori atkreipti (...) dėmesį į problemas, esančias Asociacijoje. Žaidėjai siūlo kuo skubiau apsvarstyti Asociacijos pirmininko A. Visocko tinkamumą eiti šias pareigas bei užkirsti kelią Asociacijos įgaliotam asmeniui V. Škadauskui toliau spręsti visus komandos organizacinius klausimus“, – rašoma DELFI redakcijos turimame dokumente.

„Energijos“ klubo prezidentas ir Lietuvos ledo ritulio federacijos (LLRF) viceprezidentas A. Visockas DELFI nenoriai komentavo susidariusią padėtį.

„Na, aš praktiškai esu nusišalinęs nuo tų dalykų, taigi aš jums nieko pasakyti negaliu. Kol kas dar laikinai einu „Energijos“ klubo prezidento pareigas, bet tai tik formaliai. Žaidėjų deklaracijos aš komentuoti nenorėčiau.“

V. Škadauskas į telefono skambučius neatsako.

„Tai nėra joks ultimatumas, o tik bendras žaidėjų noras keisti vadovus. Pagrindinė priežastis yra ne pinigai, o nuolatiniai organizaciniai nesklandumai ir smunkantis mūsų žaidimo lygis. O juk artėja pasaulio I diviziono pasaulio čempionatas“, – DELFI sakė vienas „Energijos“ ir Lietuvos rinktinės lyderių, nenorėjęs, kad būtų minima jo pavardė (ji redakcijai žinoma).

„Energijos“ ritulininkų kantrybės taurė buvo perpildyta po gruodžio 20-21 d. išvykos į dvejas rungtynes Latvijoje su Rygos HK „Concept“ komanda. Įvyko tik pirmasis mačas, o „Energijos“ sudėtyje buvo mažiausias žaidėjų skaičius, kokį nurodo atvirojo Latvijos čempionato taisyklės (14 žaidėjų ir 2 vartininkai).

„Energija“ sugebėjo laimėti prieš latvius 4:3, tačiau Algimantas Visockas ir Mindaugas Kieras patyrė traumas, todėl negalėjo žaisti antrose rungtynėse, o tarp 16 žaidėjų registruotas Dovydas Kulevičius sunkiai sirgo.

Dėl „Energijos“ veiksmų, pažeidžiančių Latvijos atvirųjų pirmenybių nuostatus, Elektrėnų komandai gresia net 3 rungtynių rezultatų anuliavimas arba dar griežtesnės sankcijos.

Žaidėjų pasirašytoje deklaracijoje teigiama, kad kelionės į Rygą metu ritulininkai buvo apgyvendinti Jūrmaloje esančiame studentų bendrabutyje, kuriame dėl atostogų buvo išjungtas šildymas, o lauko temperatūra buvo 2 laipsniai šalčio. Pasirodo, ši aplinkybė klubo vadovams buvo žinoma iš anksto.

Taip pat teigiama, kad klubo vadovai nesugebėjo pasirūpinti visų žaidėjų licenzijomis, ritulininkams daugiau nei 14 dienų vėluoja atlyginimai.

„Energija“ yra visų Lietuvos rinktinių pagrindas, todėl federacija negali likti nuošalyje“, – DELFI padėtį aiškino LLRF prezidentas Rolandas Bučys. - Komandos treneris Dmitrijus Medvedevas skundžiasi, kad negali prisiskambinti klubo vadovams. Ponai A.Visockas ir V. Škadauskas net man nekelia ragelio. Žaidėjai neturi būti įvelti į politinius žaidimus, bet, jei patiems sportininkams tenka mokėti už licencijas iš savo kišenės, tai jau yra netvarka, kuri turi vieną kartą baigtis.“

Lietuvos ledo ritulio vadovo nuomone, ypač gaila, kad gali išnykti draugiška ir gera komanda, puikiai sutarianti su treneriais.

V. Škadauskas dar 2008 m. rugsėjo 24 d. Elektrėnų savivaldybės tarybos posėdyje perskaitė informaciją, kad profesionalus ledo ritulio klubas pasmerktas žlugti dėl lėšų trūkumo.

Savivaldybė 2008-aisiais „Energijos“ komandai jau skyrė 106 tūkst. Lt.

2007-ųjų spalio viduryje klube taip pat kilo neramumai, kai žaidėjai pagrasino nevyksiantys į Kontinentinės taurės rungtynes, jei nebus sumokėti atlyginimai. Tačiau tuomet „Energijos“ vadovai išmokėjo dalį pinigų ir įtikino žaidėjus rungtyniauti toliau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją