„Ekonomikos lėtėjimo tendencijos apima ir aviacijos rinką. Šių metų lapkritį pasiekėme 6,4 proc. „flyLAL“ keleivių skaičiaus augimą, palyginti su praėjusių metų lapkričio mėn. Tačiau štai bendras Vilniaus oro uosto keleivių srautas lapkritį krito jau daugiau nei 11 proc., palyginti su lapkričiu 2007-aisiais. Gruodį ir kitų metų pradžioje, tikėtina, keleivių srautas Vilniaus oro uoste mažės apie 20-30 proc.”, – mano „flyLAL“ generalinis direktorius Vytautas Kaikaris.

Skrydžių bendrovės vadovas pažymėjo, kad svarbiausia tokio keleivių srautų mažėjimo priežastis yra ekonomikos lėtėjimas ir mažėjanti gyventojų finansinė galia.

Pasak V.Kaikario, kiekvienais metais prasidėjus rudeniui, ir ypač lapkritį, skraidoma mažiau, tačiau jeigu pernai lapkritį per Vilnius oro uostą keliavo apie 13 proc. mažiau keleivių nei spalį, tai šiemet – jau 30 proc. mažiau. „flyLAL“ prognozuoja, kad šią žiemą Vilniaus oro uoste keleivių srautai sumažės trečdaliu, palyginti su praėjusių metų žiemos periodu. Tokia tendencija vyrauja visoje Europoje, ji neaplenks ir Lietuvos.

„flyLAL“ vadovas mano, kad ir Vilniui tapus Europos kultūros sostine atvyks mažiau keliautojų, nei buvo tikimasi. Visoje Europoje ir pasaulyje skrydžių bendrovės sulaukia daug mažiau keliautojų – tai lems ir mažesnį turistų srautą į Lietuvą.

Žydrės Gavelienės, kelionių agentūros „Estravel Vilnius“ generalinės direktorės, kelionių operatoriams sumažinus skydžių skaičių, „rinkoje nebepastebimas poilsinių kelionių kainų dempingas”. Todėl mažėja keliaujančių poilsiautojų.

„Lėtėjanti šalies ekonomika neturėtų mažinti verslo kelionių skaičiaus - veikiau priešingai, įmonės turės itin atkakliai ieškoti būdų išgyventi. Vis dažniau į verslo kelionės vadovai vyksta siekdami rasti naujų rinkų ar susipažinti su potencialiai naujais verslo partneriais. Be to, nemaža dalis jų krizę išnaudoja kaip tinkamiausią laiką mokytis: į užsienį vykstama tiek trumpalaikiams kursams ar konsultacijoms, tiek ilgesnėms studijoms”, - sakė Ž.Gavelienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją