Pareiškime teismui prokuroras aiškino, kad savivaldybės administracija išdavė projektavimo sąlygų sąvadą, pažeisdama statybos techninio reglamento (STR) reikalavimus, t.y. nesikreipdama į Vilniaus miesto priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą bei į Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentą dėl projektavimo sąlygų išdavimo.

Vilniaus savivaldybės administracija prašė teismo atmesti pareiškimą kaip nepagrįstą ir teigė, kad projektavimo sąlygų sąvadas ir statybos leidimas išduoti teisėtai, nepažeidžiant įstatymų reikalavimų.

„VAAT teisėjų kolegija, išnagrinėjusi administracinę bylą priėjo išvadą, kad Vilniaus miesto savivaldybės administracijai rengiant projektavimo sąlygų sąvadą nacionalinio stadiono statybai, nebuvo pareigos kreiptis dėl projektavimo sąlygų sąvado išdavimo nei į Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentą, nei į Vilniaus miesto priešgaisrinės gelbėjimo tarnybą“, - penktadienį pranešė VAAT atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

„Tokio teismo sprendimo mes ir tikėjomės. Manau, kad dabar stadiono statybų įstorijoje jau atsakyti visi klausimai ir daugiau neturėtų būti jokių politikavimų, esą stadionas statomas neteisėtai”, - teismo sprendimą DELFI komentavo Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas.

DELFI primena, kad šių metų birželio pradžioje Vyriausybė iš Valstybės privatizavimo fondo skyrė Nacionalinio stadiono statybai 100 mln. litų.

Kartu Vyriausybė paskelbė, kad iki 2009 m. birželio 25 d., kaip buvo planuota, Nacionalinio stadiono pagrindinės arenos statybos darbus baigti nerealu, todėl šio termino atsisakyta.

Vilniaus savivaldybės opozicija suskaičiavo, kad stadiono kaina nuo žadėtų 370 mln. litų neva išaugusi iki 450 mln. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją