"Ačiū Europa, mes Jus mylime", - džiaugsmu spinduliavo lenkų šokėjai.

Lietuvių pora dar prieš žiūrovų balsavimą buvo susilaukusi teisėjų palankumo, jie K. Krysko ir S. Skambinui skyrė trečią vietą. Teisėjų balsai sudarė ketvirtadalį galutinio balo, likusią dalį lėmė žiūrovų skambučiai.

Daugiausiai balų - iš airių ir britų

Daugiau nei pusę laiko mūsiškiai tvirtai laikėsi trejetuke, tačiau Lietuvos žiūrovų balsai ją ir išstūmė iš pradžių į ketvirtą, o vėliau ir į penktą vietą, nes artimiausiems konkurentas ukrainiečiams ir rusams skyrė po 7 ir 8 taškus.

Tačiau į trečią vietą bent trumpam mūsų porą buvo sugrąžinę Jungtinės Karalystės žiūrovai, Lietuvai skyrę 10 balų.

Vėliau kitos šalys nusprendė, kad mes turėtume būti ketvirti.

Karinai ir Sauliui balus skyrė beveik visos balsavusios šalys - vienintelė Austrija taškų pagailėjo. Tradiciškai didžiausius balus skyrė airiai ir britai – po 10. Greičiausiai tai tūkstančių lietuvių, dirbančių šiose šalyse, nuopelnas.

Modernizuota lietuvių liaudies daina „Teka teka skaisti saulė“, rumba, ča ča ir akrobatiniais elementais lietuviai tikėjosi ir pakerėjo žiūrovus. Karina šokio metu netgi pakeitė apdarą – išsinėrė iš plataus tautiniais motyvais padabinto rūbo ir toliau šokio žingsneliu grakščiai judėjo vilkėdama trumputę auksu žėrinčią suknelę.

Vienas kito talismanai

Prieš išvažiuodami į konkursą lietuviai šiukštu nenorėjo spėlioti, kurią vietą užims, tačiau užtikrintai kalbėjo padarę viską, kas jų jėgose ir kartu vylėsi, kad Rytuose laimingu laikomas skaičius 8 jiems atneš sėkmę. Karina ir Saulius Eurovizijoje pasirodė aštunti.

Vienas kitą talismanu vadinantys šokėjai pora yra ne tik ant parketo, bet ir gyvenime. „Mūsų amuletas – meilė“ – sutartinai sako jie.

Per daugiau nei dvi valandas vykusį reginį žiūrovų akis ir širdis Škotijos mieste Glazge kaitino keturiolikos šalių poros.

Nacionalinių elementų naudojimas pasirodymų metu – vienas iš Šokių Eurovizijos reikalavimų. Vienas iš renginio reikalavimų yra ir tas, kad vienas iš poros turi būti profesionalus šokėjas, o kitas – žinomas žmogus šalyje.

Pernai pirmajame konkurse Londone dalyvavusi lietuvių pora Gabrielė Valiukaitė ir Gintaras Svistunavičius užėmė 11 vietą tarp 16 dalyvių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją