- Kaip vadinsis naujasis stadionas?

- Kol kas Marijampolės futbolo klubo stadionu, o kaip bus vėliau dar nenuspręsta, nes pastaruoju metu visą dėmesį buvome sutelkę baigiamiesiems arenos įrengimo ir kitiems darbams.

- Ar stadionas bus licencijuotas iki pirmųjų rungtynių, kurias atidarymo dieną „Sūduvos“ komanda žais su Kauno „Kaunu“?

- Šiandien (pokalbis vyko birželio 30 d. – red. pastaba) atvyksta licencijavimo komisija. Tikiuosi jos teigiamo sprendimo. Stadioną kaip statybos objektą jau priėmė Valstybinė komisija. Jos nuomone, viskas tvarkoje.

- Aistruolius ypač domina aikštės danga. Juk dar prieš pora menesių čia nebuvo nė velėnos.

- Vejos kokybę vertinu 7 ar 8 balais iš dešimties. Žolė jau užaugo, sutankėjo. Aišku, dar yra plotelių, kuriuos reikia prižiūrėti ypač kruopščiai.

- Kas laukia žiūrovų naujojoje arenoje?

- Į jos atidarymo iškilmes ir pirmąsias rungtynes visi bus įleidžiami nemokamai. Vėliau bilietus platins keturios stadiono kasos: suaugusiems už 10 litų, vaikams už 3 litus. Bilietai bus elektroniniai, juos „nuskaitys“ specialūs terminalai prie įėjimo. Vietos stadione sužymėtos, todėl žiūrovai turės užimti vietą, kuri nurodyta biliete.

Taip pat stadione yra vadinamosios VIP vietos. Jos, skirtingai nei galvoja daugelis futbolo žinovų, skirtos ne valdžios atstovams, o numatytos licencijavimo taisyklėse. Pavyzdžiui, kai kurios mūsų miesto įmonės tokių vietų išsipirko visam sezonui. Visi pakvietimai, kuriuos pateikus buvo įeinama į rungtynes „Sūduvos“ stadione, naujojoje arenoje negalios.

- Kur paliksime automobilius?

- Tai bus galima daryti abipus Kauno gatvės, kur įrengti atitinkami kelio ženklai. Policija pirmąją dieną turėtų padėti atvykusiems automobiliais. Mašinų parkavimo problema išspręsta gavus savivaldybės Saugaus eismo komisijos leidimą. Prie pat arenos privažiuoti galės tik specialiųjų tarnybų ir futbolo klubo automobiliai.

- Rungtynės stadiono atidarymo dieną prasidės 20.45 val. Ar visada bus žaidžiama taip vėlai?

- Nebūtinai, bet galiu garantuoti, kad visus susitikimus futbolininkai žais pasibaigus darbo valandom. Stadioną statėme taip, kad Europos taurių rungtynes „Sūduvos“ komanda galėtų žaisti savo aikštėje.

- Sklando gandas, kad Marijampolėje rungtyniau ir Lietuvos futbolo rinktinė?

- Šalies futbolo federacija mūsų aikštėje suplanavo 2010 metų Pasaulio čempionato atrankos rungtynes su Austrijos, ir draugiškas - su Moldovos rinktinėmis. Manau, taip ir bus. Stadionas, kuriame įrengta 4500 sėdimų žiūrovų vietų, turi nacionalinio statusą. Tai reiškia, kad šioje arenoje gali žaisti jaunimo bei moterų rinktinės. Mielai priimsime ir vyrų nacionalinę rinktinę.