„Linavos" atstovas spaudai Anatolijus Jakimovas DELFI sakė, kad šiuo metu prašymas surengti šią akciją yra pateiktas Vilniaus miesto savivaldybei. Planuojama, kad viena dalis vežėjų ateinantį trečiadienį lėtai važiuos Savanorių prospektu link Ukmergės gatvės, o kita – priešingai – kelionę pradės nuo Ukmergės gatvės.

„Planuojama, kad abi kolonos turėtų susitikti prie Vilniaus pedagoginio universiteto žiedo", - sakė jis.

DELFI primena , kad birželio pradžioje vežėjai Vyriausybės prašė mažinti akcizą komerciniais tikslais naudojamiems degalams, sudaryti palankesnes sąlygas importuoti kurą.

„Vyriausybė nevisiškai atsižvelgė į mūsų siūlymus, be leidimo prekiauti F klasės dyzelinu, kitų veiksmų imtis neketina", - DELFI po prezidiumo posėdžio sakė A. Jakimovas.

DELFI jau rašė, kad dėl brangstančio kuro ir didėjančių atlyginimų vežėjų pelningumas pernai sumažėjo maždaug procentu ir prognozuojama, kad daliai žaidėjų teks trauktis iš rinkos.

Nuo sausio Lietuvoje buvo padidintas akcizas degalams, tačiau Lietuva dar nėra pasiekusi minimalaus ES lygio. Šiuo metu dyzelinui visoje ES taikomas minimalus 302 eurų už 1000 l mokestis, o benzinui – 359 eurų. Dabar Lietuvoje galioja 323 eurų už 1000 l akcizas benzinui ir 274 eurų – dyzelinui.

Maždaug pusę degalų kainos sudaro akcizas ir pridėtinės vertės mokestis. Dyzelinas Lietuvos degalinėse nuo sausio iki gegužės vidurio pabrango maždaug 60 ct/l.

Ypač aršūs vežėjų protestai vyko Prancūzijoje ir Ispanijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją