Žymiausias šio sezono svečias – vienas iš geriausių pasaulyje šios klasės lenktynininkų, brazilas Wilhelmas Schurmannas. Pradėjęs buriuoti septynerių, dabar jau trisdešimtmetis brazilas yra du kartus apiplaukęs pasaulį su burėmis, jo šeimoje ir tėvai, ir seneliai taip pat buriavo.

Galimybėmis dalyvauti šiose varžybose domėjosi sportininkai iš Lenkijos, Suomijos, Danijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Brazilijos ir net Pietų Afrikos. Tikimasi sulaukti apie 70 dalyvių.

Varžybų ir šventės organizatorius „Extreme-Sports.lt“ atstovas Robertas Gradauskas teigė: „Kuršių marių sąlygų pažinimas suteiks mums pranašumą, o lietuviai nekantrauja suremti ietis su kitų šalių sportininkais bei meldžia palankių oro sąlygų“.

„Formula“ klasės varžybose sportininkai plaukdami plačiomis lentomis su didelėmis burėmis varžosi, kuris pirmas įveiks distanciją, nurodytą vandenyje pastatytais specialiais ženklais. Trasoje plaukiama įvairiomis kryptimis, tiek prieš vėją, tiek pavėjui, o nugalėtoją lemia ne tik fizinis pranašumas, bet ir patirtis, teisingai pasirinkta taktika, tinkamai sureguliuota įranga tos dienos oro sąlygoms.

Kad lenktynės įvyktų, reikalingas minimalus bent 4-6 m/sek. vėjas, tik tuomet sportininkai gali planiruoti vandens paviršiumi ir išvystyti apie 40-50 km/h greitį.