„Gigantiški prekybos centrai neturi būti statomi miesto centre. Visoje Europoje įprasta, kad jų vieta – užmiestyje“, – ketvirtadienį pareiškė TS frakcijos seniūnas Kęstutis Masiulis.

Kartu jis pareiškė, kad frakcija neprieštarauja gyvenamųjų namų ir biurų pastatų statyboms „Velgos“ teritorijoje.

„Vingio parko kaimynyste besimėgaujantys vilniečiai pateks į padidėjusio triukšmo bei užterštumo zoną. Planuojamas itin stambus prekybos centras kelia grėsmę unikalaus Vingio parko gamtovaizdžio ir poilsinės zonos išlikimui. Tačiau svarbiausia - išaugęs naujasis prekybos kompleksas neabejotinai padidins automobilių spūstis esminėje miesto transporto arterijoje – Geležinio Vilko gatvėje,“ – teigia konservatoriai.

DELFI jau skelbė, kad Vilniuje šalia Vingio parko vietoj buvusios „Velgos“ gamyklos iki 2009 metų turėtų būti baigtas antrasis sostinėje prekybos ir pramogų centras „Akropolis“, kuris bus beveik tokio paties dydžio kaip ir vyresnysis jo „brolis“, nors tvirtinama, kad konkrečiai dar nenuspręsta, kokia bus naujojo prekybos centro koncepcija.

“Dalyje buvusios "Velgos" gamyklos teritorijos yra planuojama pastatyti apie 60 tūkst. kv. m. biurų pastatų. Taip pat planuojama statyti daugiabučius gyvenamuosius namus, kurių bendras plotas sudarytų apie 50 tūks. kv. m.

Planuojama, kad apie 20 tūkst. kv. m. ploto šioje teritorijoje bus skirta pramogoms (be įprastiniu ledo arenos, boulingo, kino centro numatyti sporto klubas, koncertų/teatro salė,), dar iki 60 tūkst. kv. m. būtų skirta prekybai“, - ketvirtadienį DELFI teigė UAB „Akropolis“ projektų vadovas Vladas Mikolaitis.

Jis patikino, kad detalusis planas yra parengtas atsižvelgiant į bendrojo miesto plano reikalavimus, kurie minėtoje teritorijoje riboja pastatų aukštingumą iki 35 metrų: „Aukštuminė statyba čia vyktų tik miestui priėmus atitinkamus sprendimus“.

Atsakydamas į sostinės savivaldybės opozicijos priekaištus dėl statybų miesto centre „Akropolio“ atstovas pastebėjo, kad yra ir kitokių nuomonių: miestą plečiant į išorę niokojama gamta, naujose teritorijose tiesiant tinklus, kelius eikvojami didžiuliai pinigai. Dėl to didėja transporto srautai, žmonių išlaidos.

Pasak V. Mykolaičio, šalia "Velgos" teritorijos eis Vilniaus aplinkkelis, o vystant projektą numatoma pertvarkyti Geležinio Vilko gatvę į greito eismo gatvę, rekonstruoti Geležinio Vilko ir Gerosios Vilties gatvių sankryžą panaikinant šviesoforinį reguliavimą, Savanorių - Laisvės pr. žiedo prieigas, Giraitės gatvę taip pat įrengti naują viaduką ir požeminę pėsčiųjų perėją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)