„Pastaruoju metu vis dažniau girdimos rinkos ekspertų prognozės apie neišvengiamai krisiančias NT kainas „išmušė iš vėžių“ ir tuos pirkėjus, kurie galvojo apie būsto įsigijimą ne kaip apie investiciją, o kuriems reikia būsto gyventi, - sako UAB „Ranga IV Investicijos“ marketingo direktorė Dita Purlienė.

„Suprantama žmonių viltis įsigyti būstą 10 ar net 20 procentų pigiau. Deja, bent jau ekonominės klasės naujos statybos butų segmente, ypač aukštos kokybės projektuose, tai visiškai nerealu. Be to, potencialūs pirkėjai baiminasi ir dėl neaiškios Lietuvos ekonominės situacijos – ar taip augant infliacijai jų gaunamų pajamų pakaks kasmėnesinėms išlaidoms, ar paimtas būsto kreditas netaps šeimai nepakeliama našta? Būtent dėl šių priežasčių nusprendėme prisiimti ypatingus įsipareigojimus, užtikrinsiančius mūsų pirkėjams saugumo jausmą“, - sakė D. Purlienė.

Be šio įsipareigojimo vystytojai žengė ir kitą žingsnį, finansiškai palengvinsiantį buto įsigijimą: pradinis įnašas, pasirašant rezervavimo sutartį, sumažintas iki 5 procentų. Todėl, įsigijus naują butą, pirkėjui liks daugiau turimų lėšų buto įsirengimui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją