Įdomu tai, kad kiekvienas iš 300 šiame sąraše esančių žmonių yra turtingesnis už visus Afrikos šalies Lesoto gyventojus kartu sudėjus. Statistinio turtuolio kapitalas prilygsta 10 tūkst. eilinių Šveicarijos gyventojų turtui.

Lyginant su praėjusiais metais, 300 Šveicarijos milijonierių tapo dar 16 proc. turtingesni. Vien šio prieaugio pakaktų likviduoti šalies federalinio biudžeto deficitą, rašo vz.ru.

Reitingo lyderio pozicija išskirtinė – švedo Ingvaro Kamprado turtas vertinamas 22 mlrd. eurų. Sėkmingai prekiaujančio nebrangiais baldais verslininko turtas yra du kartus didesnis, nei antroje vietoje atsidūrusios farmacinio giganto „Roche“ savininkų Eri ir Hoffmann šeimos. Trečiojoje sąrašo vietoje – olandų Breninkmeyer šeima, prekybos tinklo „C&A“ savininkai.

Aliuminio magnatas iš Rusijos V.Vekselbergas, praėjusiais metais buvęs trečiojoje turtingiausių Šveicarijos gyventojų sąrašo vietoje, šiemet nukrito į ketvirtąją vietą. 49-erių matematiko turtą ekonominis leidinys įvertino apie 9,6 mlrd. eurų. Šveicarijoje jis turi koncernų „Oerlikon“ ir „Sulzer“ akcijų paketus. Taip pat pranešama apie jo galimas investicijas į alternatyviosios energijos technologijas.

V. Vekselbergas taip pat žinomas kaip Rusijos meno kūrinių supirkėjas: šių objektų grąžinimu į tėvynę užsiima magnato įsteigtas fondas „Link of Times“. Rusijoje V. Vekselbergas taip pat yra vienas iš dešimties turtingiausių žmonių.

Šiais metais į Šveicarijos dešimtuką pateko dar vienas Rusijos turtuolis – D.Rybolovlevas, gyvenantis Ženevoje. Savo 5 mlrd. eurų vertinamą turtą jis susikrovė pardavinėdamas trąšas, o dabar aktyviai investuoja į biotechnologijas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją