„Mes turim savo labai tvirtą litą, kuris yra susietas pagal tam tikrą sistemą su euru. Todėl nuo 1993 m., pažiūrėkit, jau kiek praėjo metų, mes turim tvirtą kaip uola litą, ir čia galima pirmiausia pasidžiaugti, kad mūsų nacionalinė valiuta nesvyruoja, nedevalvuoja, kad mes galim užtikrinti mūsų visuomenę, užtikrinti mūsų verslą, visą finansinę politiką, kad mes turim stabilią valiutą, būdami nedidelė valstybė, turėdami sąlyginai nedidelį ekonominį potencialą.

Todėl reikia pasidžiaugti ir nereikia ieškoti to, ko nereikia. Ateis visam kam laikas. Neskubėkim. Ateis laikas. ES daugelis valstybių nėra euro zonoje, ir niekas neatsitinka. Be abejo, kad mums kaip jaunai, naujai demokratijos valstybei Europoje būtų didelė garbė. Valstybiniu mastu tai yra svarbu, bet žmogaus, žmogaus kišenės atveju tai nėra koks nors didelis pasikeitimas“, – „Žinių radijui“ sakė A. Brazauskas.

Socialdemokratų lyderis, paklaustas, kieno – valstybės ar visuomenės – interesų būtina paisyti įsivedant eurą, teigė, esą valdžios institucijos privalo išlaikyti pusiausvyrą.

„Viskas turi būti balansuojama. Mes negalime, iš vienos pusės, matyti tik valstybės interesų, nematydami žmonių interesų, iš kitos pusės, mes negalime matyti vien tik žmonių interesų, užmiršdami valstybės prestižo klausimus. Tam yra valdžios institucijos, kurios turi šį balansą išlaikyti“, – tvirtino A. Brazauskas.

Viso pokalbio su prezidentu A. Brazausku kviečiame klausytis 17.10 val. „Žinių radijo“ laidoje „Apskritas stalas“.