Šiuo metu „Grand Duke Palace“ administruoja įmonė „Res Management“. Pastato savininkai, Suomijos investicijų banko „Evli“ turto fondas, prieš metus už 23 mln. eurų perpirko pastatą iš Olandijos kapitalo bendrovės „Middle Europe Investments Baltija“.

Apie planus uždaryti centrą bei nutraukti nuomos sutartis su pastate įsikūrusiomis parduotuvėmis, nuomininkams, jų pačių teigimu, buvo pranešta tik telefonu, jokio raštiško įspėjimo nebuvo. Tai sukėlė didelį operatorių pasipiktinimą, mat dauguma besinuomojančių patalpas pranešimą apie reikalavimą išsikraustyti iki gegužės 1 dienos gavo tik kiek daugiau nei prieš mėnesį.

Grožio salonų tinklo „Figaro“ savininkė Irena Polujanskienė, kurios vienas salonų yra įsikūręs minėtame prekybos centre teigė, kad dėl tokių centro savininkų sprendimų patirsianti beveik pusės milijono litų nuostolį. "Šiuo metu nagrinėjame nuomos sutartį ir konsultuojamės su teisininkais dėl žalos atlyginimo. Įrengdami saloną šiame pastate planavome dirbti ne vienerius metus, tad investicijos buvo išties nemažos. Pastato savininkams atsisakius padengti salono patiriamus nuostolius žadame kreiptis į teismą", - aišino "Figaro" savininkė I.Polujanskienė.

Įmonės "Res Management" atstovė Jurgita Vilkaitytė, vadovaujanti centrui "Grand Duke Palace", teigė, kad nuomininkų nuostolių atlyginimas yra pastato savininkų ir kiekvieno nuomininko derybų klausimas. "Dauguma parduotuvių yra pažeidusios nuomos sutarčių sąlygas, tokiu atveju centro savininkai patirtų nuostolių atlyginti neketina", - aiškino vadovė.

"15min" išsiaiškino, kad pasiūlymo nuomotis visus tris pastato Gedimino prospekte aukštus sulaukė UAB "Apranga BLT".

Kompanijos generalinis direktorius Rimantas Pervaneckas teigė, kad kompanija jau nuo gegužės planuoja pradėti "Grand Duke Palace" rekonstrukcijos darbus. "Tikimės įrengti naujo tipo universalią parduotuvę. Pastato vidaus rekonstrukcijos darbai, kurių sąmata siekia 10-15 milijonų litų, patikėta vienam didžiausių pasaulyje universalinių parduotuvių projektuotojui iš Vokietijos", - "15min" pasakojo R.Pervaneckas.

"Res Management" atstovė J.Vilkaitytė teigė, kad uždaryti ir restruktūizuoti "Grand Duke Palace" nusprendė kompanijos "Evli" savininkai. "Jie mano, kad nuomoti pastatą kaip universalinę parduotuvę vienai konkrečiai kompanijai apsimokės kur kas labiau. Kas bus trečiame aukšte, nežinau. Kol kas ten planuojama įkurti patalpas biurams", - teigė prekybos centro vadovė.

UAB "Danbalt International" priklausanti parduotuvė "Zazza" buvo viena pirmųjų palikusių prekybos centrą. Anot kompanijos marketingo vadovės Daivos Sadauskienės, sprendimas iškeldinti parduotuvę iš prekybos centro buvo priimtas kur kas anksčiau nei pasklido gandai apie centro uždarymą. "Tikroji prekybos centro koncepcija smarkiai skyrėsi nuo pateiktosios, tai ir buvo parduotuvės iškėlimo priežastis", - aiškino Daiva Sadauskienė. "Klientams "Grand Duke Palace" tiesiog neįdomu", - teigė ir salonų tinklo "Figaro" savininkė I.Polujanskienė.

Anot kai kurių kalbintų šaltinių, "Grand Duke Palace" uždarymas gali būti susijęs su balandžio 18 dieną Gedimino prospekte atidaromu nauju prekybos centru "Gedimino 9".

Šio centro valdytojas Žilvinas Grigaitis paneigė tokias kalbas. Anot verslininko, tik atsidarius "Grand Duke Palace" jo baigtis buvo aiški. "Iš verslo pusės, mano manymu, objekto valdymo, paskirstymo ir nuomininkų pasirinkime buvo padaryta labai daug klaidų. Viskas buvo sudėliota klientui nepatraukliame lygmenyje", - teigė Ž. Grigaitis.