Du kartus per savaitę pasirodančio „Valstiečių laikraščio“ redakcijoje dar praėjusių metų pabaigoje pradėta kalbėti apie pokyčius. Darbuotojus pasiekė žinios, esą netrukus reikėtų laukti auditorių, o vėliau – ir naujų savininkų, tačiau konkrečios informacijos leidinio vadovybė nepateikė.

Vasario pabaigoje, kolegų pasveikintas su 65 metų jubiliejumi, J. Švoba pranešė jiems ketinantis pasitraukti į pensiją. Direktoriaus kėdėje jį turėtų pakeisti sūnus Gediminas, šiuo metu einantis direktoriaus pavaduotojo rinkodarai pareigas.

„Esu senas, eisiu į pensiją. Sveikata jau nebe ta. Dar ir asmeninių bėdų šeimoje turiu“, - DELFI sakė J. Švoba.

Neoficialiomis žiniomis, jis taip pat gali parduoti turimas „Valstiečių laikraščio“ akcijas. DELFI turimais duomenimis, Švobų šeimai priklauso daugiau nei pusė leidinio akcijų, tačiau direktorius teigė, kad nei jis, nei sūnus nevaldo daugumos akcijų. „Aš asmeniškai neturiu (kontrolinio) paketo, - tvirtino pašnekovas. – Yra daug akcininkų. Akcijos priklauso seniesiems redakcijos darbuotojams“.

Žinias apie akcijų pardavimą J. Švoba prisipažino girdintis ne pirmą kartą ir pavadino jas „anekdotu“: „Aš tik į pensiją išeinu, o akcijas išlaikysiu. Niekas iš esmės nesikeičia“.

Nepatvirtintomis DELFI žiniomis, „Valstiečių laikraščio“ akcijų paketą sudaro 800 tūkst. akcijų, kurių nominali vertė – 1 litas. Tačiau jos greičiausiai būtų parduodamos už didesnę kainą, mat leidinys yra pelningas. Darbuotojų teigimu, praėję metai buvo ypač sėkmingi.

„Valstiečių laikraštis“ leidžiamas nuo 1940 metų. Taip buvo pervadintas iki tol ėjęs Žemės ūkio rūmų laikraštis „Ūkininko patarėjas”. 1991-aisiais leidinys buvo reorganizuotas į uždarąją akcinę bendrovę, o netrukus privatizuotas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją